20 Mayıs 2024

Ramazan Pidesini Zamsız Yiyeceğiz

  • PDF

rp25.06.2014

Ramazan aylarının vazgeçilmezi ramazan pideleri, sofralarımızı süslemeye hazırlanıyor.

Bu yıl içerisinde buğday ve susama gelen zamlardan müzdarip olan fırıncı esnaflar pideye zam gelmesiyle birlikte vatandaşların ekmeğe yöneleceğini ifade ettiler.

Kutlu Ekmek Fırını Sahibi Yavuz Kutlu ise; “ Bu yıl pide fiyatlarında bir değişiklik olacağını düşünmüyorum fakat pide gramlarında bir azalmaya gidileceği kanaatindeyim. Çünkü geçen seneye baktığımız zaman kullanılan malzemelerdeki zam oranı %20’ye yakın. Ekmek fiyatlarının da buna yakın oranlarda artması gerekiyor. Özellikle susamda geçen seneye yönelik %40’a yakın bir artış söz konusu. Bir zam gerektiriyor ancak fiyatı yükseltmeden gramı düşürme yoluna gidilebilir. Pide fiyatları insanı cazip edecek bir rakamda olması gerekir yoksa insanlar sofralarına pide değil de ekmek götürmeye başlar. Oysaki ramazan ayının vazgeçilmezi pidedir” şeklinde konuştu.

Lezzetli pidenin püf noktası hakkında bilgi de veren Yavuz Kutlu; “Güzel bir pidenin püf noktasında kullanılan malzemenin kalitesi ve işçilik oldukça önemlidir. Pidenin tırnağının güzel atılması ve hamurunun güzel mayalanması da diğer önemli etkenlerdendir. Vatandaşlarımıza ramazan aylarında pideleri sofralarından eksik etmemeyi öneriyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde