21 Mayıs 2024

Milletvekili Yılmaz Sivil Toplum Kuruluşlarını Ziyaret Etti

  • PDF

y25.06.2014

AK Parti 23. Dönem Ordu Milletvekilimiz Ayhan Yılmaz, Fatsa ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, istişarelerde bulundu, Fatsa'nın sorunlarını dinledi. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ilçenin nabzını tutan Yılmaz, aynı zamanda STK'ların başkan ve yönetim kurullarıyla görüşerek, problemler ve çözümleri ile ilgili değerlendirmeler yaparak, çeşitli notlar aldı. Yılmaz, sırasıyla Fatsa Ticaret Borsası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Muhtarlar Derneği, Fatsa Şoförler Odası ve son olarak da Fatsa Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi'ni ziyaret etti. 
Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğunu ifade etti.

"Fiyat konusunda spekülasyon yapılıyor"
Ziyaretlerine Fatsa Ticaret Borsası'ndan (FTB) başlayan Yılmaz, burada FTB Başkanı Ali Feyzi ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile fındığı konuştu. 29-30 Mart tarihlerin de meydana gelen don olayında gerek fındık ürünü ve gerekse de çiftçilerin büyük zarar gördüğünü anlatan Başkan Ali Feyzi: "Fındık ürünümüz ve üreticilerimiz gerçekten zor durumda. Özellikle fiyat konusunda çok fazla spekülasyon yapılıyor. Biz borsa olarak hem üreticilerimiz hem de ürünümüz adına en faydalı olacak şekilde hareket etmeye çalışıyoruz ve bunu yaparken de sizlerden destek bekliyoruz" dedi.

"Herkesin içi rahat olsun"
Hükümetin gerekli çalışmaları yaptığını kaydeden Milletvekili Ayhan Yılmaz ise, "Hükümetimiz ve bizzat Başbakanımız bu konuyla yakından ilgileniyor. Gerek bölgemiz, gerek üreticilerimiz ve gerekse de fındık ürünü ile ilgili spekülasyonların önüne geçilmesi için çalışmalara sürerken bir yandan da üreticilerimizin mağdur olmaması için çalışılıyor. İçiniz rahat olsun" dedi.

"Bölgenin en büyük binası"
Daha sonra Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (FATSO) ziyaret eden Yılmaz, odanın yeni binasına hayran kaldığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren FATSO Başkanı Tayfun Karataş ise: "Oda binamız sadece ilçemizin değil bölgemizin en büyük ve en geniş hizmet kapasitesine sahip binası olma özelliğine sahip. Bugünleri görebilmek adına çok emek verdik ve emeklerimizin karşılığını aldık. Bölgede örnek bir odayız. Söyledikleriniz bizi mutlu etti. Ziyaretinizden dolayı yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Bizleri memnun ettiniz" dedi.

"Başarılı çalışmalar yapılıyor"
FATSO'nun önemine değinen Vekil Ayhan Yılmaz: "FATSO hitap ettiği hinterlant ve binası ile birlikte Ordu'ya ve Fatsa'ya yakışan bir hizmet binası olmuş. Binada tekstil kursu da verildiğinden gerçekten gurur duydum. Fatsa, gittikçe daha da gelişip büyüyor, bu gelişimle birlikte de istihdam arttığı gibi personel ihtiyacı da artıyor. FATSO, hem OSB'ye verdiği emekler hem de istihdama katkı çalışmaları ile birlikte de ele alındığında teşekkürü hak ediyor. Başarılı çalışmalar yapıldığını gördüm" diye konuştu.

"Muhtarlarımızla iletişimimiz kopmayacak"
Ziyaretlerine Fatsa Muhtarlar Derneği ile devam eden Yılmaz'ı, Dernek Başkanı Nazım Asrak ve mahalle muhtarları birlikte karşıladı. Muhtarların sorunlarını dikkatle dinleyen ve notlar alan Yılmaz, sorunların çözümü adına gerekli görüşmeleri yapacağını ifade etti.

"Şoförlük zor bir meslek"
Fatsa Şoförler Odası ziyaretinde, Oda Başkanı Muammer Küçüköksüz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından samimi bir şekilde karşılanan Ayhan Yılmaz, şoför esnafının sorunlarını tek tek dinleyerek, çözümü ile ilgili istişarelerde bulundu. Şoförlük mesleğinin zor ve onurlu bir meslek olduğunu kaydeden Yılmaz, sorunların çözümü noktasında her türlü desteği vereceğini ifade etti.

"Verimli bir çalışma oldu"
Son olarak Fatsa Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifini ziyaret eden Ayhan Yılmaz, burada oda Başkanı Ayhan Baş birkaç gündür şehir dışında olduğundan Başkan Vekili Serdar Salman, yönetim ve denetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Fatsa Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri olan ve aynı zamanda Fatsa Büyük Sanayi Sitesi Başkanı Serdar Salman, Fatsa Özel Sanayi Sitesi Başkanı Yusuf Kaynar, Fatsa Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Denetim Kurulu Başkanı Niyazi Yeşiller ve Yönetim Kurulu Üyeleri Recai Mutlu ve İhsan Kartal tarafından samimi bir şekilde karşılanan Yılmaz, esnafların sorunlarına eğildikleri ve önemli çalışmalar yaptıkları için kendilerine teşekkür etti.

"Gerekli yerlere ileteceğim"
Burada genel bir değerlendirme yapan Milletvekili Ayhan Yılmaz: "Fatsa ilçemizdeki STK'larımızı ziyaret ettik. Sayın Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımız da eşlik ettiler. Çok verimli görüşmeler yaptık. Her STK'nın kendine münhasır hem önemi, hem özellikleri hem de güzellikleri var. Onlar vasıtasıyla problemleri detayları ve nedenleriyle birlikte derinlemesine inceleme ve görme fırsatı buluyoruz. Çoğu zaman da o problemlerin giderilmesi adına izlenecek yolları STK yöneticilerimiz aracılığıyla öğrenmiş oluyoruz. Verimli bir çalışma oldu. Ziyaret ettiğimiz her kuruluşumuzdan olumlu sinyaller aldık. Diğer sivil toplum kuruluşlarımızı da yine böyle bir takvim içerisinde ziyaret etmeye devam edeceğiz ama ziyaretlerimiz dışında da sürekli iletişim halinde olacağız. Bu görüşmelerden elde ettiğimiz memleketimizin hayrına, belki bugün problem gibi duran ama çözüldüğünde memleketimize hizmetler noktasında katma değer sağlayacak verileri analiz ettik. İnşallah buradan aldığım bilgilerle gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz ile gerekse de fırsat bulursak milletvekili arkadaşlarımızla da paylaşarak, çözümleri noktasında gayretlerimiz olacaktır. Bütün arzumuz ve hedefimiz, güzel Ordu'muzun, güzel Fatsa'mızın ve diğer ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını en yüksek seviyelere çıkarmaktır. Çok faydalı gördüğüm bu programımızda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

"İstişarelerde bulunduk"
Güzel ve verimli bir program gerçekleştirdiklerini kaydeden AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen ise: "23. Dönem Ordu Milletvekillerimiz Ayhan Yılmaz ile birlikte ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerimizi gezdik. Bir istişare mahiyetinde toplantılar yaptık. Neticede verimli bir program oldu. Şimdi de günün özetiyle ilgili istişaremizi yapacağız. Bundan sonra yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve geleceğe dair görüşmelerimizi tamamladıktan sonra günü noktalamış olacağız" şeklinde ifadelerde bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde