20 Mayıs 2024

Yaz Kur’an Kursları Başladı

  • PDF

kk25.06.201

Okulların tatil tatil olması ile birlikte Yaz Kur'an Kursları "Camiye Koşalım, Kur'an'la Buluşalım" sloganı altında start aldı.

23 Haziran 2014 tarihinde başlayan yaz Kur'an kurslarının planlanan hedeflere uygun, etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için uygulamaya dair esaslar Diyanet İşleri Başkanlığınca bütün İl ve İlçe Müftülüklerine gönderildi. Kursların etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için İl Müftülüğünce bütün tedbirler alındı.

Ünye Büyük Camii'ne gelen İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, burada Cami görevlileriyle birlikte Yaz Kur'an kursları açılışını yaparak kursların startını verdi.
Ünye de Camiler sabahın erken saatlerinde çocukların akınına uğradı...
Sabahın erken saatlerinde camiyi dolduran kız- erkek öğrencilerle görüşen ve birlikte açılış yapan İl Müftüsü Kolukısaoğlu, açılışta öğrencilere yaptığı konuşmada "Bu gün Yaz Kur'an kurslarımız başlıyor, hepiniz hoş geldiniz. İyi ki geldiniz, ne güzel ettiniz. Bu saatten sonra sizler, camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda bizim misafirlerimizsiniz. Hayata atıldığınızda hepiniz başka başka meslekler seçerek milletimize, devletimize, vatanımıza ve dinimize hizmet edeceksiniz. Bu günleri mutlaka değerlendirin ve değerlendirmek üzere buralara gelerek zaten iradenizi göstermişsiniz. Sizlere ve sizleri kurslarımıza ve hocalarımıza emanet eden ailelerinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buralarda hem öğrenecek hem de eğleneceksiniz" diye konuşan Müftü Kolukısaoğlu daha sonra kurslarda görev yapan hocalara da çeşitli tavsiyelerde bulunarak " bu yavrularımıza Kur'an-ı, dini sevdirin, sizin yapmanız gereken en önemli vazife budur. Bu çocuklarımız, bizlere milletimizin emanetidir. Milletimizin geleceği olan bu genç yavrularımıza, dinimizi öğretirken onları asla kırmadan, incitmeden sevdirerek bu işi yapın. Kurslarda okuyan öğrencilerimizin kitapları diyanet işleri başkanlığımızca gönderilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bu imkânları bizlere sağladığı için ayrıca şükranlarımı arz ediyorum" diyen Kolukısaoğlu öğrencilere ve öğreticilere "sizler en hayırlılarsınız, bunu biliyor musunuz" diye sordu. Çocuklara daha sonra kendisi cevap veren İl Müftüsü "bu sözü ben demiyorum, Peygamber efendimiz (sav) söylüyor, bakın ne buyuruyor "Sizin en hayırlılarınız Kur'an-ı öğreten ve öğrenenlerinizdir" işte hocalarınız ve sizler Kur'an-ı öğreten ve öğrenenler olarak, bu hadis-i şerifte buyurulduğu gibi en hayırlılardansınız" dedi.
Ünye de görevliler heyecan dolu duygulu anlar yaşadılar...
Sabahın erken saatinde İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nu karşılarında gören Cami görevlileri heyecanlandılar ve duygulandılar. Görevliler "habersizce sabahın erken saatinde Ünye İlçemize gelerek bizleri kursun açılış saatinde ziyaret eden İl Müftümüze şükranlarımızı sunuyoruz. Bu ziyaret bizlere güç verdi. Yalnız olmadığımızı bizlere hissettirdi. Bizlerde üzerimize düşen bu ulvi görevi en iyi şekilde yapmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz" diyerek duygularını ifade ettiler.
Kurslarda görev alan öğreticilerle kurslara gelen öğrencilere muvaffakiyetler dileyen İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu Ünye İlçesinde birkaç camiyi ve kursu daha ziyaret ettikten sonra Fatsa İlçesine geçti.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu Fatsa İlçesine geçerek burada Orta Büyük Camii'nde başlayan yaz kursunu ziyaret etti. Burada hocalar ve öğrencilerle görüşen Müftü Kolukısaoğlu öğrencilerle bir süre sohbet ederek onlara nasihatlerde bulunduktan sonra hocalarla bir süre görüştü. Hocalara kurslarda yapmaları gerekenleri hatırlatan İl Müftüsü burada da çocuklara dini ve Kur'an-ı sevdirin mesajı verdi. Orta Büyük Camiyi ziyaretinin ardından Fatsa İlçesinde açılışı yapılan çeşitli kursları da ziyaret eden İl Müftüsü Bolaman Merkez Camii'nde başlayan Yaz Kur'an kursunu da ziyaret etti. Bolaman Merkez Camii'nde üç sınıf açarak yaz kursuna başlayan görevliler Ahmet Yılmaz, Halim Dağlı ve Kurs öğreticisi Mücahide Sine'den bilgi alan İl Müftüsü çocuklarla bir süre sohbet etti.
Sabahın erken saatlerinde Ünye ve Fatsa da yaz kuran kurslarının açılışlarına katılan İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu "Camilerimizin çocuklarla dolduğunu görmek beni çok mutlu etti. Görevlilerimiz de yaptığımız denetim ve ziyaretlerde gördük ki büyük bir şevk ve heyecanla görevlerinin başındalar. Görevlilerimize ve yavrularımıza kurslarımızın hayırlara vesile olmasını Allah'ımızdan niyaz ediyorum. Hepsine başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde