17 Mayıs 2024

BİZ SORDUK, VATANDAŞ CEVAPLADI FATSA BELEDİYESİ’NİN BORÇLARI HAKKINDA BİLGİNİZ VAR MI?

  • PDF

vsz18.06.2014

Son günlerde kamuoyunda çok tartışılan ve birinci ağızdan açıklaması henüz yapılmayan Fatsa Belediyesi’nin borçları hakkında vatandaşlar tarafından ilginç yorumlar yapılmakta.

Bizde Yeni Haber Gazetesi olarak vatandaşın “Belediye Borçları” hakkında ki bildiklerini sorduk ve birbirinden farklı birçok cevap aldık.

Kimi vatandaş, Belediye Başkanı isterse Fatsa’nın tamamını satsın şeklinde yorum yaparken; kimi vatandaş ise gizli gizli iş yapılmaması gerektiğini vurguladı.

İşte Fatsa Halkı’nın sorumuza yönelik cevapları:

Ali Erdoğdu

Belediye borçları ile ilgili çeşitli duyumlar alıyoruz fakat belediyenin mülkiyet satışları hakkında bir bilgimiz yok. Eğer bu borçların ödenmesi için mülkiyet satışları gerekli ise tabiki satılsın. Sonuçta bu satışlardan elde edilecek gelir ile belediye borçları ödenecek.

Mehmet Yavanoğlu

Ben kesinlikle siyasetle ilgilenen bir insan değilim. Duyduğumuz üzerebelediye mülkleri satışa çıkmış. Belediyenin borçları ile ilgili, borç var yada yok bir net bir bilgi sahibi değilim. Fakat mülkiyetlerin satışı doğru. Borçlu olmaktansa bu mülkiyetleri satıp borçtan kurtulsunlar.

Necmettin Çorum

Fatsa Belediyesinin borçlarından ya da satışa sunduğu mülkiyetlerinden haberdar değilim. Satışa sunulacaksa da şöyle bir durum vardır. Devletin malı olmaz, milletin malı olur. Bir iş yapılmışsa satılsın, bir iş yapılmadan satılırsa anlamı yok.

Oktay Oğur

Borçlar hakkında hiçbir bilgim yok. Çeşitli söylentiler var şayet doğruysa bile bu kadar borç olmaması lazım. Bu borçların ödenmesi için Fatsa Belediyesi mülkiyet satışa çıkarmış diye duyduk. Bence bu mülkiyetlerin satılması iyi olmaz. Belediyenin elinde öz kaynakları kalmıyor. Satılıyorsa neden halka sorulmuyor? Halka hesap verilmesi, şeffaf olunması lazım. Gizli gizli iş yapılmamalı.

Tuncay İnan

Millet Fatsa Belediyesinin 90 trilyon borcu var şeklinde konuşuyor. Ama bu konuda net bir bilgisi olan yok. Ak Parti büyük bir teşkilat sonuçta. Muhakkak bu borçlar ödenir. Belediye mülkiyetleri satılacaksa da bizim tek isteğimiz, bu halka duyurulsun ve bu mülkiyetler ucuza satılmasın. Ama bizim gönlümüz satılmamasından yanadır. Biz encümenlerimize ve başkanımıza karar verme yetkisini oylarımız ile verdik. Onlar karar verecekler bizde göreceğiz.

Ümit Saydere

Belediyenin borçları olduğunu kamuoyundan bizde duyduk. Bu borçların ödenebilecek seviyede olduğunu da öğrendik. Bazı mülkiyetlerin satılacağı konusunda da duyumlar aldık. Satılması bana göre doğru değil ama kullanım amacı ile belediyenin işine yaramıyorsa özelleştirilmesi mantıklı olabilir.

Hayrettin Ak

Fatsa Belediyesinin tabi ki borçları olabilir. Sonuçta birçok hizmet yaptı. Mülkiyet satışı ile ilgili bir bilgim yok fakat eğer böyle birşey varsa biz halk olarak satılmasını istemiyoruz.

Ahmet Karamustafa

Fatsa Belediyesi’nin benim bildiğim kadarıyla birçok şahıs ve kurumlara borcu bulunmaktadır.

Hatta özel bankalardan da borçlarını kapatmak için kendi taşınmazlarını ipotek vererek kredi çektiği hepimizin malumu. Son yapılan mecliste çıkan karar sekiz adet Belediye mülkiyetinin satışı yönünde. Bence bu mülkiyetler satılmamalı, satılması gerekiyorsa da halk oylaması yapılıp o şekilde karar alınmalı. Bununla birlikte büyükşehir olunacağını bile bile, belediyenin gelirlerinin azalacağını bile bile hiçbir gelir getirecek eylemde bulunulmaması da Fatsa Belediyesi yönetiminin nasıl bir aciziyet içerisinde olduğunun göstergesidir.

 

Dinçer GÜRECİ

Fatsa belediyesinin yaptığı işler ve harcamalarından dolayı birtakım borcunun olduğu hakkında bilgim var. Hatta bu borçların baya yüksek meblalarda olduğu söyleniyor. Mülkiyet satışları ile ilgili ise bir bilgim yok. Şayet böyle bir şey varsa bence doğru değil. Çünkü bu mülkiyetler belediyeye ait ve belediyeye gelir sağlayan mülkiyetler. Sahışlara satılmaması gerekir diye düşünüyorum.

 

Murat KARAKUŞ

Belediyenin muhakkak borçları vardır. Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’ın bazı projeleri vardı. Bu projeler ile ilgili de birçok girişimleri oldu. Bunlar hayata geçirilirken muhakkak bir takım borçlar oluşacaktır. Sonuçta Fatsa için yatırım yapılıyor. Bu borçlar hepimizin borçlarıdır. Mülkiyet satışları ile ilgili ise net bir bilgim yok.

Aykut YAŞRIN

Fatsa belediyesinin borçları hakkında Fatsa kamuoyunda kulaklarımıza gelen çok kötü duyumlar var. Satışa sunulan mülkiyetlerin olduğu söyleniyor. Üç aydır Ebru temizlik şirketine para verilmiyor. Çok fazla personel giderleri var. Bu mülkiyetler satılsa mevcut belediye personeli ücretleri ödense, öbür ay ne ile ödenecek? Büyükşehirden Fatsa’ya para akışı yok. Başbakanın dediği şu; ben size yaptığınız hizmetlerin, yolların, yerlerin ödeneklerini verdim fakat bu borçlar neden kaynaklı. Fatsa kamuoyunda Hüseyin Anlayan bence prim kaybetmiştir.

Ali ÇALKAN

Herkesin borcu olabilir. Kimsenin borcu kimseyi ilgilendirmez. Çift diplomalı adam bu borcu yaptıysa ödemesini de bilir. Bizim Belediye Başkanımız tığ gibi adam. Mükemmel insan. Mülkiyet satışına gelince yapılan doğru. Nedeni, Büyükşehir tam sistemi oturtamadığı için büyükşehirden buraya para akışı olmuyor. Buradaki çalışan personelin parasını ödemek için mülklerin satışı makuldür. Fatsa’yı komple satsınlar.

Özcan KAYAŞ

Net bir bilgimiz yok ama 65 trilyon borcu olduğu söyleniyor. Kaynak bulunmadığını söylüyorlar. Mülkiyet satışları ile ilgili bilgimiz var. Bu mülkiyetler kesinlikle satılmamalı. Hiç bir şey bırakmayacaklar, hepsini satacaklar. Bu partiyi destekleyenler şu anda desteklemiyorlar zaten. Ustalığa gidiyoruz diyorlar, hiçbir şey yok ortada.

Şükrü Şatıroğlu

Fatsa Belediyesi’nin borçlarını yerel gazetelerden ve çevredekilerden duyduğumuz kadarı ile biliyoruz. Belediye mülkleri ise geliri olan mülklerdir. Bence bu mülkler satışa sunulmamalı. Çünkü satışa sunulduğunda kısa vadeli bir kaynak oluşacak ama mülkleri kaybetmiş olacağız. Satılmasının yanlış olacağını düşünüyorum.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde