21 Mayıs 2024

Ölüm Kavşağına Çözüm Bulundu

  • PDF

ks18.06.2014

Geçtiğimiz günlerde Dolunay Kavşağında meydana gelen kaza sonucu Şeyma BEŞİK’in hayatını kaybetmesinin ardından protesto yürüyüşü yapılmıştı.

Bu protestonun ardından gerekli önlemlerin alınacağını söyleyen Fatsa Kaymakamı Bekir ATMACA beklenen müjdeyi vererek; Dolunay’daki mevcut kavşağın kapatılacağını ve daha uygun bir yere ışıklı yeni bir kavşak yapılacağını söyledi.

Açıklamalarına devam eden Fatsa Kaymakamı Atmaca; “ Özellikle yaz aylarının gelmesi ile beraber ilçemizdeki trafik sorunları gerek yerel, gerekse ulusal basında dile getirilmeye başlandı. Geçen hafta içerisinde lisede okuyan bir kız öğrencimizin Dolunay Kavşağında meydana gelen trafik kazasında vefat etmesi sonucunda, vatandaşlarımız buradaki kavşaklarda düzenleme yapılması amacıyla bir protesto yürüyüşü yaptılar. Protestolarda bende vatandaşlarımızın yanında bulunmuştum. Onlarla konuşarak, sorunun bir an önce çözülmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söylemiştik. Çözüm aşamasında seçeneklerimizi değerlendirdik ve mevcut kavşağın kapatılarak uygun bir yere yeni bir ışıklı kavşak yapılmasının kararını aldı” dedi.

“Bizim İçin Önemli Olan İnsan Hayatıdır”

Kaymakamlık makamı olarak bizim için insan hayatı ve güvenlik en birinci görevdir diyen Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca; “ insanlarımızın hayatına yönelik konular ile ilgili tedbir alınacaksa, gerekli tedbirlerin alınması bizim görevlerimizin içerisinde. Ancak Karadeniz sahil yolu uluslararası bir karayoludur. Dolayısıyla sorumluluk ve yetki, yapılacak düzenleme öncelikle Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ve Ulaştırma Bakanlığına ait. Ancak güvenlik ve trafik ile ilgili sıkıntı çıktığı zaman biz Kaymakamlık olarak gerekli girişimlerde bulunup yetkililer ile görüşüyoruz” dedi.

“Gerekli İncelemeler Yapıldı”

Dolunay Kavşağı’nın Karadeniz Sahil yolunun hizmete girmesi ile beraber yapılan bir kavşak olduğunu belirten Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca; “ O günden bu güne her gün maddi hasarlı birçok trafik kazaları meydana gelmekte. Hız azaltıcı radar sistemini kurmamıza rağmen, yine de kazaların meydana geldiğini gördük. Karayolları Bölge Müdürlüğü geldiler ve gerekli incelemeleri yaptılar. Bu incelemeler sonucu gerekli kararlar alındı. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Anlayan, Kara Yolları Bölge Yetkilileri ve Bölge Müdür Yardımcısının da katıldığı bir toplantı ile yerinde inceleme yaptık” dedi.

“Çözüm Şu…”

Mevcut kavşağın olduğu yer ile ilgili nasıl bir çözüm bulabiliriz diye gerekli çalışmaları yaptık diyen Atmaca; “ Mevcut kavşağın olduğu yer hem virajlı olması, hem görüş mesafesinin kısa olmasından dolayı ışık konulma imkanı bulunmamakta. Onun yerine kavşağın daha uygun bir yere çekilerek ışıklı bir kavşak haline getirilmesi ve vatandaşlarımızın, mevcut kavşaktan dönen araçların daha güvenli bir şekilde geçmesi için yeni bir ışıklı kavşak yapılması mecburiyeti doğdu. Bununla ilgili kesin karar alındı. Bunun dışında duble yolun ortasından geçen refujede vatandaşın geçişini önlemek için bir tel örgü yapılacak. Bu şekilde vatandaşlar ışıklı yolu kullanarak karşıdan karşıya geçerken daha güvenli bir yol kullanmış olacak. Dolunay Kavşağı mevkiindeki üst geçit ise kavşağın yapılması ile birlikte daha uygun bir yere taşınacak. Belki biraz daha Dolunay’a doğru çekilecek. Fakültenin de bulunduğu Demas Kavşağında bulunan engebeli yol ise kazılarak görüş mesafesi uygun hale getirilecek hatta gerekirse ışıklı sisteme geçilecek ” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde