17 Mayıs 2024

İhsan Şener, Fatsa’da STK’lar ile buluştu “Fatsa’nın Ortak Çıkarlarını Birlikte Düşünmemiz Lazım”

  • PDF

snrh18.06.2014

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında Fatsa’nın STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Bu tarz toplantıların kısa süren aralıklarla tekrarlanacağını söyleyen İhsan ŞENER; “ Bundan sonraki süreçte de yapılacak olan buluşmaların bölgemize ve Fatsa’mıza faydalı olacağından eminim” diye konuştu.

Toplantıya STK başkan ve üyeleri dışında, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ile Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih ERİŞMİŞ’te katıldı.

Fatsalı Hünkar Restoran Dolunay Şubesinde 14 Haziran 2014 cumartesi günü gerçekleşen toplantıda Fatsa ve Ordu ile ilgili bir nevi durum değerlendirilmesi yapılarak bundan sonra yapılabilecekler hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Tayfun Karataş’ın teşekkür konuşmasından sonra, sözü AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener devraldı.

“CHP örnek davranış sergilemiştir”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçtiğimiz hafta başbakan ile ilgili olarak verdiği gensoru ve soruşturma önergesi verdiğinin ancak Musul meselesi üzerine ülke çıkarlarını göz önüne alarak iç siyaseti bir tarafa bırakmamız gerekir düşüncesiyle hem soruşturma hem de gensoru önergesinin geri çektiğini hatırlatan AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, bu örneği neden verdiğini ise “Kendi ailemizin zengin, sağlıklı ve huzurlu olması için çaba göstermemiz, yanımızda, üst katımızda oturan aile için tehdit değildir. Belki bizim daha sağlıklı olmamız onlara örneklik de teşkil edecektir” sözleriyle açıkladı.

“Duyarlılığımız ortak olmalı”

Türkiye’yi ve dünyayı gezdiğini ve bazı şehirlerin bayındırlık hizmetleri ve ortak yaşam alanlarının güzelliği açısından daha önde olduğuna şahitlik etiğini ifade eden Şener, yaşadığımız şehirlere karşı sorumluluklarımızın bulunduğunu söyleyerek “Ortak yaşam alanlarımız için birileri bir şey yaparken diğerleri kayıtsız kalmamalı. Duyarlılığımız ortak olmalı, ortak bilinç gelişmeli” dedi ve bu anlamda gerçekleştirdikleri ilk toplantıyı organize ettiği için Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’a teşekkür etti.

“Fatsa’nın ortak çıkarlarını birlikte düşünmemiz lazım”

Fatsa’da ortak alanlarla ilgili bir fikir, doğru bir iş ortaya konduğunda çekincelerin dile getirilmesinden yana olduğunu ancak alınan kararlarında arkasında durulması gerektiğine vurgu yapan Şener, marifetin iltifata tabi olduğunu hatırlatarak, karar verilene kadar tartışılmamasının da karar verildikten sonra tartışılmasının da doğru olmadığını söyledi.

İş yapacak, iş üretecek hem merkezi hükümet nezdinde hem de yerel yönetim nezdinde organize edecek insanlar açısından duyarlılığın ve desteğin artırılmasının önemine vurgu yapan Şener “Eğer biz Fatsa’da yaşıyorsak, Fatsa’nın ortak çıkarlarını birlikte düşünmemiz lazım. O çıkarlarla ilgili birisi bir adım attığında, kim olursa olsun onun yardımcısı durumunda olmalıyız. Şunu biz kabul etmiyoruz; eğer milletvekilliği kurumunun memlekete bir faydası olacaksa, karşılıklı olarak atılacak adımlarla yanında olmak lazım” dedi.

“Su kuyuları taşınacak”

OSB Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin üç katı büyütülmesi için yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini belirten Şener, Fatsa’nın içme suyunun Bolaman Irmağı’ndan karşılandığını hatırlatarak, su kuyularının ırmağın batı kıyısına taşınması ile tek sorununun da bertaraf edilmiş olacağını söyledi.

Ünye’de çevre yolunun tamamlandığını ve Altınordu çevre yolundaki çalışmaların devam ettiğini hatırlatan AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa Çevre Yolu için de master planın hazırlandığını belirterek, Ulaştırma Bakanı’nın muhtemelen önümüzdeki hafta Ordu’ya geleceğini ifade etti.

“Fatsa Limanı Master Plan”

Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkeler arasındaki deniz taşımacılığı açısından Fatsa Limanı’nı önemsediklerini ancak iç bağlantı yollarının tamamlanmadan cazip olmayacağını ancak master planına aldıklarını söyleyerek “Havaalanı, çevre yolları ve kuzey güney bağlantı yolları tamamlandıktan sonra Fatsa Limanı’na ihtiyacımız olacak” dedi.

Fatsa Devlet Hastanesindeki çalışmaların devam etiğini ve müteahhidin beş aylık sürede içerisinde çalışmasına mani bir engelin bulunmadığını ifade eden Şener, hastaneyi taşıma ve yer kiralama sürecinin devam ettiğini ve her hangi bir aksaklığın görünmediğini söyledi.

“Eğitim Fakültesi talep ediyoruz”

Fatsa’ya yeni bir fakülte kazandırılması için YÖK Başkanı ile görüştüğünü ve tercihen Eğitim Bilimleri Fakültesi’ni talep ettiğini ifade eden Şener, öğrenci potansiyeli ve bölümlerin tercih edilmesi kadar fiziki alt yapıların oluşmasının önemine vurgu yaptı ve arazi tahsisi ile binaların yapılmasının süreci hızlandıracağını, bu fakültenin kazandırılması ile de ilçelerde yüksekokulların açılabileceğini söyledi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde