17 Mayıs 2024

“Buradan herkese sesleniyorum”

  • PDF

fz18.06.2014

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali FEYZİ, bölgemizin önümüzdeki yıllarda kanayan yarasının fındık olacağını söylerek, “gün birlik olma günüdür” dedi ve çağrıda bulundu.

Buradan tüm sivil toplum örgütlerinin başkan ve üyelerine, tüm siyasi partilerin il, ilçe başkanlarına ve halkımıza sesleniyorum diyen Ali FEYZİ; “Rakımı 200’ü geçen bölgelere daha yüksek fiyattan destekleme yapılmalıdır. Bu konu üzerine hep beraber bir araya gelelim ve bölge milletvekillerimizin desteğiyle konuyu başbakanımıza iletelim” diye konuştu.

“Kanayan yara iyileşmez”

Rakım 200’ü geçtikten sonra fındıkta ki hasar durumu %100 iken; rakımı 200’ün altında olan yerlerde ve sahil kesiminde ise geçen yıla oranla iki, üç katı daha fazla fındığın olduğu olduğunu söyleyen Ali FEYZİ; “ Biz 200 rakımın altında olan yerlerin normal destekleme almasından yanayız. Fakat yüksek kesimlerdeki fındık üreticimize bu destekleme daha fazla olmalı diye düşünmekteyiz. Rakımı 200’ün altında olan yerlere normal fiyattan destekleme yapılsın fakat 200 ve üzeri rakıma sahip olan bölgelere normal fiyattan destekleme yapılır ise bu üreticinin kanayan yarasını iyileştirmeyecektir” diye konuştu.

“600 TL’nin altında olmamalıdır”

200 rakımının üzerinde olan bölgelere yapılacak olan desteklemelerin 600 TL altında olmaması gerektiğini vurgulayan Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali FEYZİ; “ Normalde bu desteklemeler dönüm başına 150-200 TL arasıdır. Rakımı 200’ün altında olan yerlere bu destekleme aynen yapılmalıdır. Çünkü sahil kesimlerinde zirai don olayından ötürü mağduriyet söz konusu olmamıştır hatta geçen yıla oranla daha fazla fındık mevcuttur . Fakat rakım 200’ü geçen bölgelerde fındık hiç yoktur. Bu durum bölgemizin önümüzde ki yıllarda kanayan en büyük yarası olacaktır. Bu olumsuzluğu gündeme getirme zamanı şuandır. Gün birlik olup siyasi iradeye yaramızı, acımızı sardırmanın zamanıdır. Ben buradan tüm sivil toplum örgütlerine, siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarına ve halkımıza sesleniyorum. Hep beraber olalım ve iş işten geçmeden sesimizi üst merciilere duyuralım” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde