21 Mayıs 2024

FAGİAD Başkanı Serkan Erdik Kursiyerle Önerilerde Bulundu

  • PDF

msr18.06.2014

Fatsa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan Erdik; KOSGEB kurslarının verimliliği ve bu kurslardan mezun olanların ticari yaşamlarında nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.

10. Girişimcilik kursuna katılan ve kursiyerlere çeşitli önerilerde bulunan Serkan ERDİK; “Muhim olan ticarette uzun soluklu olabilmektir ve ticaret yaparken “desinler” mantığında hareket etmemektir. Sektörünüzde uzun soluklu olabilmeniz için yavaş ve emin adımlarla hareket edin” şeklinde konuştu.

“KOSGEB’in imkanlarını kursiyerlerimizle buluşturuyoruz”

Fatsa Genç İş Adamları Derneği olarak 2009 yılından bu yana Fatsa’nın ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda her türlü ihtiyacına kendi bütçemizden katkı sağlamaya çalıştık diyen Mehmet Serkan Erdik; “Yaklaşık bir yıl öncesine geri gidersek, devletin KOSGEB ile sağlamış olduğu bu kurs imkanını Fatsa’nın ve ilçe çevrelerin talebine yönelik Fatsa’da açma kararı almıştık. Böylelikle insanların Ordu’ya kadar gitmesine gerek kalmadan bu kursların Fatsa’da almasını sağlamış olduk. Fatsa Genç İş Adamları Derneği olarak 2009 yılından bu yana Fatsa’nın ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda her türlü ihtiyacına kendi bütçesinin ve kendi bünyesinin el verdiği sürece katkı sağlamaya çalıştık. 2009’dan 2014’e kadar Fatsa’da ve çevre ilçelerde bana göre yaptığımız en anlamlı şey KOSGEB Girişimcilik Kurslarıdır. Fatsa Genç İş Adamları Derneği diyor ki, KOSGEB’in bir hibe desteği programı var. Kendi işini yapmayı isteyen, hatta işi mevcutta hazır olan kişilere KOSGEB’İN sunmuş olduğu 30.000 TL’lik bir destek var. Devamında da vadesiz 70.000 TL’lik kredisi var. Bunu kullanmak için ne gerekiyorsa biz aracılarımız ile size yardımcı olacağız diyor. Bu aracılardan bir tanesi de FAGİAD olarak bizleriz. Siz kursiyerlerimize elimizden gelen tüm desteği kurs sürecimiz boyunca en iyi şekilde vereceğiz” dedi.

“Ticarette uzun soluklu olabilmenin en önemli şartı...”

Haziran’ın ayının hemen ardından bir kurs daha açacağız ve böylelikle 2014 yılını bitireceğiz diyen ERDİK; “ Belki de bundan sonra kurs açamayabiliriz. Çünkü KOSGEB’in bundan sonra Fatsa ile ilgili ne gibi tasarrufu olur belirgin bir durum yok. Ön başvuru ile mülakata 119 kişi geldi. Ve biz 30 kişiyi KOSGEB’den gelen iki yetkili ile beraber bu kurslara dahil ettik. Sizden isteğim şudur ki; mümkün olduğu kadar en doğru işi yaparak, uzun soluklu ticari hayatta kalabilmek için adımlarınızı yavaş yavaş atın. Bende ticari hayatın içindeyim ve sizlere şu tavsiyede bulunabilirim. Ticarette mümkün olduğu kadar uzun soluklu olabilmenin bana göre en önemli şartlardan bir tanesi, desinler diye iş yapmamaktır. Başkalarının söylemlerine bakarak ticari hayatınızı şekillendirmeyin. Başkaları ne derse desin, sizler bildiğiniz yolda hareket etmeye gayret gösterin ” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde