20 Mayıs 2024

Fatsa Korganlılar Derneği Açıldı

  • PDF

kd18.06.2014

Fatsa ilçesinde yaşayan Korganlılar tarafından kurulan derneğin açılışı gerçekleştirildi. M.K.P mahallesi Ata caddesinde hizmete giren Fatsa Korganlılar Derneği’nin açılışına Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, MHP 21. dönem Milletvekili Cemal Enginyurt, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP Fatsa İlçe Başkanı Şakir Cemal uygun, Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan, DSP Fatsa İlçe Başkanı Mehmet Baştürk, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş ve çok sayıda Korganlı vatandaş katıldı.

“Fatsa Belediye Başkanımızın Destek Olmasından Mutlu Oldum”
Kuranı kerim okunması ve dua yapılması ile başlayan programda protokol mensupları tarafından konuşmalar yapıldı. Açılışta ilk konuşmayı Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz yaptı. Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, “Ben değerli Fatsa Belediye Başkanımızın Korganlılar derneğinin açılışına gelmiş olmasından ve destek olmasından Korganlılar adına teşekkür ediyorum. Çünkü birlik ve beraberlik içerisinde yapılması gereken bir hizmet, inşallah biz Korganlılarla, Fatsalılarla bir arada uyum içerisinde uyum içersinde değerli belediye başkanımızın öncülüğünde birçok hizmeti yapacağımızı inanıyorum. Değerli Milletvekilimiz İhsan Şener beyefendinin de her zaman olduğu gibi bugün de yanımızda olmasından dolayı son derece mutlu oldum.” dedi.

“Bu Derneğin Açılması Fatsa’nın Metropol Bir Şehir Olduğunun Göstergesi”
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise yaptığı konuşmada, “Bugün belki bu ölçekte ilk olacak, Korganlı hemşerilerimizin bir araya gelerek kurmuş olduğu bir derneğin açılışındayız, bunun örnekleri birçok yerlerde var. Bunun örneği altını çizerek söylüyorum, özellikle büyük şehirlerde var. Fatsa’mızda bu manada gerçekten kendi ölçeğinde bir büyükşehir ve bir metropol şehir, sadece Fatsa’dan ibaret olmayan hinterlandı en geniş olması sebebi ile arkasındaki bütün ilçelerin bütün bölgeyi kucaklayan ve beraber yaşanılan bir şehir. Dolayısıyla Korgan’ı ile Kumrusu ile Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı’sı ile hatta Ünye’nin, Perşembe’nin, Gölköy, Gürgentepe’nin belli bir kısmı ile bütün Fatsa sınırları içerisinde beraber yaşadığımız bir şehir, beraber soluduğumuz, imkanlarından beraber istifade ettiğimiz bir şehir. Bu manada hepimiz Fatsa’dayız hepimiz Fatsalıyız, ben inşallah bir başlangıç olması sebebiyle güzel bir örnek. İnşallah iyi niyetli devam etmesini temenni ediyorum. Burada bir kaynaşma ve buluşma olacak sonuçta Fatsa'ya Korgan’a neler kazandırılırın konuşulabileceği bir mekan olacak. Ben hayırlı olmasını ve güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Bundan Sonraki Korganlılar Korgan’da Kalsın”
Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın konuşmasının ardından söz alan 21. dönem MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’da, “Korganlılar Derneği’nin Fatsa’da açılmış olması, Fatsa’da yaşayan Korganlılar için güzel bir duygu olsa gerek ama benim dileğim odur ki inşallah bundan sonra ki Korganlılar Fatsa'ya gelmesinler, Korgan'da yaşamaya devam etsinler. Korgan'da bir Fatsa gibi olsun veya İstanbul’daki Korganlılar tekrar Korgan’a geri dönsünler, Avrupa'daki Korganlılar Korgan’a geri dönsünler. Böylece bir dönem haftasında insanların yolda yürürken yürüyemediği Korgan yeniden canlansın. Ordu’nun bütün insanları ilçelerine geri dönsün, benim böyle bir hayalim var böyle bir beklentim var. Fatsa’da 7-8 bin civarında Korganlı varmış, bu dernek inşallah hayırlara vesile olur birliğinize beraberliğimize vesile olur, Türkiye'nin de birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bugünlerde derneğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Örgütlü Toplum Çok Faydalı Olur”
Açılışta son konuşmayı yapan Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, derneklerin iyi ve kötü günleri paylaşmanın güzel buluşma yerleri olduğunu ifade ederek, “Bu bir ayrışma, bir farklılaşma değil orada yaşayan eş dost akrabanın bir araya geldiği bir yerdir. Her zaman örgütlü toplum çok faydalı olmuştur. Sivil toplum bu Milletin en büyük karakteristiğidir. Tarih boyunca vakıflarıyla ün kazanmış bir milletin torunlarıyız biz, dolayısıyla derneklerde bu hüviyeti inşallah kazanacaklardır. Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’ın dediği gibi büyükşehirlerde aslında bu tür dernekler kuruluyor ama artık 100 bini aşan nüfusuyla Fatsa önemli kentlerimizden birisi haline geldi. Bütün gücümüzü birliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor, onun için derneklerde bir araya gelmeliyiz. Fatsa’da oturan hemşerilerimizin bu teşebbüsüne takdirle karşılıyorum buradaki birliği bütünlüğü kardeşliği teminin faydalı olacağını düşünüyorum, olması için de dua ediyorum. Bazen dernekler oyun merkezleri haline geliyor, başka işlevler yapmıyor ve derneklerde kadınların da bulunması lazım, kadınlarımızın de burada etkinlikler yapması lazım. Kadınların olmadığı bütün etkinlikler yarım sayılıyor, yarısı olmayan toplum sağlıklı toplum değildir” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde