17 Mayıs 2024

Şeyma’nın ölümü yürekleri sızlattı

  • PDF

ysz18.06.2014

Fatsa Dolunay Kavşağında meydana gelen trafik kazasında 17 yaşındaki Şeyma Beşik hayatını kaybetmişti. Vatandaşların sabrını taşıran bu kazalar sonucu daha öncede ölümlü kazaların meydana geldiği bu kavşak ile ilgili önlem alınması için Şeyma’nın cenazesinden bir gün sonra olay yerinde eylem yapıldı.

“Samsun - Ordu Karayolunu Trafiğe Kapattılar”

Uyarı Mahiyetinde 2 Dakikalık Yola Oturarak Eylem Yapan Katılımcılar Samsun - Ordu Karayolunu Trafiğe Kapattılar. Şeyma için ailesi, arkadaşları ve mahallede bulunan yaklaşık 3 bin kişi Ordu Samsun karayolunu trafiğe kapatarak bir daha bu kavşakta ölümlü kazaların meydanda gelmemesi için karayollarını protesto ettiler.
Atmaca; “ Ne Gerekiyorsa Yapılacaktır”

Özellikle arkadaşlarıyla tüm Fatsalıların hassasiyet gösterdiği bu olayda Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca’da destek olarak öncelikle yolun trafiğe açılmasını sağladı. Kavşak ile ilgili yapılacak çalışmaları hızlandıracağını belirten Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca: “Fatsa Kaymakamlığı olarak konuyla ilgili gerekli yazışmaları karayollarıyla yaptık. Bu konun daha hızlı çözülebilmesi için harekete geçtik. Öncelikle sorumluluk karayollarına ait olduğu için gerekli yazışmaları yapıp biz öncü olduk inşallah biran önce çözülecek bizlerde bu tür kazaların olmasını istemiyoruz. Elbette bunun için ne gerekiyorsa yapılacaktır” dedi.
İlk değildi, Son Olmayacak

Öğrenciler adına bir konuşma yapan Emre Cihad Özgen: “ Karayollarının alt geçit yapma gereksinimi duymuyor bu yolda daha kaç kişi can verecek. Şeyma ilk değildi bu düzen böyle devam ederse son da olmayacak. Şunu çok iyi biliyoruz ki acıların en büyüğü evlat acısı. Şeyma kardeşimizin ailesine yakınlarına ve arkadaşlarına Allah’tan başsağlığı kendisine rahmet diliyoruz. İnşallah bu alt geçidin yapılması için bir sonra ki seçimleri beklemeyiz. Daha fazla can verilmemesi için yetkilileri göreve davet ediyor alt geçidimizin biran önce hayata geçirilmesini istiyoruz.” Dedi.

Eylem Olaysız Son Buldu

Olay yerine gelen öğrencilerin yapmış olduğu kanlı ceset canlandırması başında arkadaşlarının hepsi alkışla protesto edip böyle bir olayın bir daha asla yaşanmaması için yetkililere seslendiler. Alkışlarla Ordu- Samsun karayolunun ortasına geçip oturarak yolu kapattılar. Alkışla protesto eden yaklaşık 3 bin kişi olaysız bir şekilde Dolunay Mahallesinden ilçe merkezine doğru pankartlarla yürüyüş yaptılar. İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Elmas ise geniş güvenlik önlemleriyle yürüyüşün tamamlanmasını sağladılar. Dağılan vatandaşlar bu durum çözülmez ise daha farklı şekillerde sesimizi duyuracağız dediler.

Şeymanın karnesini Kuzeni aldı

Karne günü de arkadaşları şeymayı unutmadı. Şeymanın sınıfındaki arkadaşları sırasına karanfil ve gül koydular. Okulunda ve sınıfında bugün de hüzün vardı. Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen karne töreninde sınıf öğretmeni Serpil Gürol Şimşek’den Kuzeni Zeki Beşik karnesi ve takdir belgesini gözyaşlarıyla aldı.
Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi MüdürüHasan Bölük , Şeyma’nın çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Kızımızı kaza sonucu kaybettik. Bu vesileyle ailesine ve yakınlarına tekrar baş sağlığı diliyorum. Hepimiz bu kazadan dolayı çok üzüldük" dedi.
Kuzenin karnesini alan Zeki Beşik "Karne sevincini kendisinin yaşamasını isterdim, çok duygulandım" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde