20 Mayıs 2024

Çelebi; Bayrak Olmazsa Değersiz Bir Millet Olunur

  • PDF

dgcl18.06.2014

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da Türk Bayrağının indirilmesi olayı, Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından protesto edildi. 
Fatsa Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen eylem, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Meydanda toplanan kalabalık, bayrağın indirilmesinin hiçbir şekilde izahı olamayacağını belirtti.
CHP Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi burada yaptığı konuşmasında, Bayrağın bir ülke için var olma nedeni olduğunu ve bayrak olmazsa değersiz bir millet olunacağını söyledi.
Türkiye'nin çok zor zamanlar geçirdiğini söyleyen Çelebi, " Biz bu ülkeyi bu bayrağımızı yolda bulmadık. Biz bu bayrağı kanımızla sulayarak rengini verdik. Çanakkale'de, Trablusgarp'ta, Sakarya'da İzmir'de atalarımızın aç ve susuz şekilde savaşmasıyla bu günlere geldik. 1917'deki askeri tabldot tabelalarına bakıyorum askerlerimiz 3 günlük peksimet ve şekerli su ile; çıplak ayaklarla, yırtık kıyafetlerle vatan uğruna savaşmıştır. Neden diye sorarsak kendimize bağımsızlık uğruna, özgürlük uğruna savaştık. Bu yurt için canımı vermeyeceksem daha ne için canımı vereceğim düşüncesinin egemen olduğu zihniyetle gözlerini kırpmadan yağmur gibi yağan mermilere karşı bu aziz vatanı bizlere emanet etmişlerdir" dedi.
Kendini bilmeyen birkaç hainin kafalarının duvara toslayacağını belirten Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün Diyarbakır'da kendini bilmez ve kafası mutlaka duvara toslayacak o hainler bayrağımızı hem de askeriyemizin içinde dikenli tellerden atlayarak indirmiştir. O haine hiçbir şey yapılmadan kalabalığın arasına karışmasına izin verilmiştir. Şimdi birileri tutuklandı fakat kimin tutuklandığını bilmiyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de (KKTC) bayrağımız indirilmişti ve anında o direkte infaz edilmişti. Bayrak bir ülkenin var oluş nedenidir. Bayrak yoksa devlet, millet, ulus, vatan yoktur. Bayrak yoksa onur, haysiyet, şeref yoktur. Bayrak yoksa yaşamanın bir anlamı da yoktur. Onun için bayrak ne olursa olsun hangi durumda olursa olsun düşman ellerine temsil edemeyeceğimiz kadar yüce bir emanettir. Onun için bayrağımıza sahip çıkamazsak devletimizi de sahip çıkamayız."
7 cihanla savaşan bir millet olduğumuz için yıkılmamızın çok zor olduğunu söyleyen Çelebi,
"Biz bu olaylarla yıkılmayacağız. Bizim tarihimizde 7 cihanla savaşmış Kurtuluş Savaşı örneğimiz var. Bizim geçmişimiz de Dünya İmparatorlukları kurmuş büyük bir devlet geleneğimiz var. Her ülke de böyle olumsuz örnekler olabilir. Önemli olan biz bu olumsuz örnekleri çabucak defetmek olacaktır. Biz gençliğimiz de Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bahşettiği Türkiye'nin demokrasi, Türklük, milliyetçilik anlayışını içimize işleyerek büyüdük. Bu sevgi ve saygıyı hiçbir güç ve kuvvet bizim üzerimizden alamaz. Bu ülkede bu bayrak ilelebet yaşayacaktır diyorum" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu ve alkışlar ile gurup oradan ayrıldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde