17 Mayıs 2024

Celal Çukurlu Anlattı “Yazar Olmak”

  • PDF

cc18.06.2014Dumlupınar İlköğretim Okulu Kültür ve Edebiyat Kulübü, kulüp programları çerçevesinde ‘yazar olmak’ konulu bir konferans düzenledi.

Konferansa konuk olarak davet edilen bölgemiz değerli yazarlarından Celal Çukurlu; yazdığı eserler ve edebiyat ile ilgili öğrencilere çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

 Okul öğretmenlerinden Yıldız Hatipoğlu ve Pembe Alper rehberliğindeki toplantı öncesinde Celal Çukurlu’nun çalışmalarından derlenen slayt gösterisi sunuldu .

Küçük yaştan beri yazarlığa karşı büyük bir ilgi beslediğini ifade eden Celal Çukurlu; “ herkes gönlünde yatan, sevdiği meslekleri yapmalıdır. Ben bu mesleğe karşı küçük yaşımdan itibaren hep bir hayranlık duymuştum. Çeşitli gazetelerde, dergilerde yazılarım yayınlandı ve dört adet kitap yazdım. Şu an iki tane de yayına hazır şekilde çalışmamız var. Kitap yazmak uzun süreli çalışmalar gerektiriyor. Ben ilk kitabımı üç yıl sürede yazdım” dedi.

Çukurlu; “Bu Davet Beni Çok Mutlu Etti”

Yaptığı konuşma ve bilgilendirmenin ardından öğrenci ve öğretmenler tarafından kendisine sorulan soruları cevaplayan Çukurlu, “ Dumlupınar Okulu Kültür ve Edebiyat Kulübü’nün  daveti beni çok mutlu etti. Öğretmen arkadaşlarımla ve öğrencilerimizle birlikte olmak , onların yazı ve yazarlık hakkında sordukları soruları cevaplamak bana  büyük keyif verdi. Umarım onları bu konuda az da olsa aydınlatabilmişimdir. Öğrencilerimizin bana sorduğu sorulardan , “ Yazarlığın okulu var mı? , Ne tür kitaplar okuyorsunuz?, Kaç yaşında yazmaya başladınız?, Kaç kitap yazdınız ve şu anda yazdığınız bir kitap var mı? “  gibi sorularını cevaplarken onların beni dikkatle dinlemeleri benim için büyük mutluluk oldu. Umarım onlara faydam olmuştur. “dedi.  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde