17 Mayıs 2024

DOKA Projesinin Açılış Töreni Yapıldı.

  • PDF

dk18.06.2014

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2014 Teknik Destek Projesi” kapsamında hazırlamış olduğu “Fatsa’daki Öğretmenlere Kişisel Gelişim Eğitimi Verilmesi” adlı projenin açılış töreni Fatsa Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi.Programa; İlçe Kaymakamı Sayın Bekir ATMACA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem CİNOĞLU, Şube Müdürleri Atilla YİĞİT, Hüseyin BİBEROĞLU, Ramazan TÖNGEL, Abdullah ÖZKAN, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın sunuculuğunu Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz ÖZCAN yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ekrem Cinoğlu, sözlerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2014 Teknik Destek Projesi” kapsamında hazırlamış olduğu “Fatsa’daki Öğretmenlere Kişisel Gelişim Eğitimi Verilmesi” adlı projenin açılış törenine hoş geldiniz diyerek başladı.

 Öğretmenlerimiz için bu haftanın çok verimli geçeğine inandığını ifade eden Müdür Cinoğlu, “İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenleri hizmetiçi eğitime göndermiyor, hizmetiçi eğitimi değerli öğretmenlerimizin ayağına getiriyoruz.” dedi. Öğretmenlerimizin bu bir haftalık süreçte değerli üniversite hocalarımızın vereceği eğitimlerden en güzel şekilde yararlanarak motivasyonlarının ve iletişim becerilerinin artacağını bunun sonucunda da öğrencilerine ve Fatsa halkına daha faydalı eğitimciler olmalarının sağlanacağını ve kendilerini örnek alan öğrencilere mümkün olan en güzel modeli teşkil etmelerini beklediklerini söyledi.Müdür Cinoğlu, öğretmenlerimize verilecek eğitim faaliyetinin ilçemize hayırlı olmasını dileyerek, “Öncelikle ilçemizdeki öğretmenlerimizi böyle güzel bir eğitim faaliyetiyle buluşturdukları için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na, projeye katkılarından dolayı İlçe Kaymakamımız Sayın Bekir ATMACA’ya, projenin hazırlanmasında büyük emekleri olan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah ÖZKAN’a, ARGE Birimi Görevlileri Timurcan ALTAN ve Şenel MUSLU’ya, eğitimi vermek üzere ilçemize gelen değerli üniversite hocalarımıza ve katılımınızdan dolayı siz değerli öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum diye konuştu.Öğrenmenin yaşının olmadığını ifade eden İlçe Kaymakamı Sayın Bekir ATMACA ise her seminerde her toplantıda konuşulan her ortamda muhakkak hem bizim kendi şahsi hayatımızla hem de muhatabımız olan öğrencilerle ilgili velilerle ilgili okul hayatıyla ilgili daima edineceğimiz tecrübeler var. Bu seminerleri arkadaşlarımız çok güzel değerlendirirlerse muhakkak bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında uygulayacakları çok güzel çalışmalar hakkında bilgi sahibi olacaklarını söyledi.

İlçe Kaymakamı Sayın Bekir ATMACA, 2013 2014 eğitim öğretim yılını başarılı bir şekilde geride bıraktık. Gerçekten soğuk kış günlerinde zaman mefhumu gözetmeksizin çok erken saatlerde yola çıkıp çok geç saatlere kadar okullarımızda kalarak öğrencilerimize faydalı olabilmek için çalışan idarecilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Hepimizin amacı ilçemizdeki eğitim seviyesini daha ileriye nasıl götürebiliriz işte düzenlenen seminerinde amacı bu. Semineri verecek olan değerli üniversite hocalarına ve seminerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

Bir hafta süre içerisinde verecekleri seminerin çok faydalı ve keyifli geçmesini temenni eden üniversite hocaları, çok yorucu bir eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını belirterek inşallah herkes açısından güzel tamamlanacak bir sürecin bugün başlangıcını yapıyor olacağız dediler.

 İlçemizde görev yapan okul öncesi öğretmenlerine Motivasyon ve Aile İletişimi, İlkokul ve ortaokul öğretmenlerine Motivasyon ve Etkili İletişim Teknikleri, Genel Lise öğretmenlerine Motivasyon ve Girişimcilik, Meslek Lisesi öğretmenlerine ise Motivasyon, Girişimcilik ve İş Gücü Piyasası konularında 16-20 Haziran 2014 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Recep VARÇIN, Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin PİŞKİN. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge ERSOY KART ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Özlem YURDANUR ÖZGENÇ tarafından seminer verilecektir.

“Fatsa’daki Öğretmenlere Kişisel Gelişim Eğitimi Verilmesi” adlı DOKA projesi kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı örgün eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen ve idareciler arasından seçilen 440 katılımcının görev yaptığı 58 eğitim kurumunda uzun vadede toplumsal veya sektörsel boyutlarda katılımcılarla doğrudan etkileşim içinde olan 8800 öğrenci (katılımcı basına 20 öğrenci), bu öğrenciler ile doğrudan etkileşim içinde olan 17.600 veli ve veliler ile dolaylı olarak etkileşim içinde olan tüm Fatsa halkının yararlanması hedeflenmektedir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde