17 Mayıs 2024

“Aramıza daha fazla gönüllünün katılmasını arzu ediyoruz”

  • PDF

nk11.06.2014

Fatsa Yardımsevenler Derneği Şube Başkanı Nimet KOÇ, Yardımsevenler Derneği’nin faaliyetleri ve geçmişi hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Nimet Koç karşılıklı yaptığımız söyleşide; en çok yapmak istedikleri projenin kalıcı bir eser yapmak olduğunu vurguladı.

Bağışçılarımızın arttığı oranda, TYSD FATSA ŞUBESİ olarak eğitime verdiğimiz hizmetleri kalıcı bir eserle taçlandırmak istiyoruz diyen Nimet KOÇ; “amacımız ilköğretim okulu bünyesinde sınıf tefriş etmektir. Fakat bunların gerçekleşmesi için bağışçılarmızın desteğine ihtiyacımız vardır” diye konuştu.

55 öğrenciye burs imkanı sağladıklarını ifade eden Nimet Koç; vatandaşlardan“Bir öğrenci de sen okut " kampanyasına destek vermelerini istedi.

Hayırsever halkımızdan destek bekliyoruz diyen KOÇ; “arzu ederlerse öğrencimizin başvuru dosyasını hayırsever vatandaşımıza veririz, direk banka hesap numarasına istedikleri meblağı yatırırlar veya da derneğimizin 

 

 

banka hesabına yatırabilirler. Bu konuda umarız ki halkımızdan gerekli desteği görürüz ve daha fazla ihtiyaç sahibi öğrenciye burs verebiliriz” şeklinde konuştu.

 

Sorularımızı ivedilikle cevaplayan Fatsa Yardımsevenler Derneği Başkanı Nimet KOÇ açıklamalarına şu şekilde devam etti:

 

*Yeni Haber: Fatsa'da dernek kimler tarafından , kaç yılılnda ve nasıl kuruldu?

*Tysd Fatsa Şube Başk Nimet KOÇ: TYSD Fatsa Şubesi 27 yıl önce , kurucu üyesi olmakla gurur duyduğum şahsım tarafından , etrafımda ki arkadaşlarıma bu çalışmadan bahsederek ve dönemin kaymakamı Sn Şehabettin Harput'tun  fikri katkılarıyla kurulmuştur . 

Annelerimizin zamanında Fatsa'mızda var olan ve ilk kadın belediye başkanımız Nazmiye Komitoğlunun ( rahmetle anıyoruz ) kurucusu olduğu "Kadınlar Birliği " derneğinin kapanması sonucunda , dernek eksikliğini hissettim , konuyu açtığım etrafımdaki arkadaşlarımında benim gibi düşündüklerini gördüm  , işin araştırma ve resmi boyutuna gelince ,1928 de Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan  "Türkiye Yardım Sevenler Derneği "nin çok köklü ve tam istediğimiz amaçta çalışmaları olduğunu öğrendik ve Fatsa Şubesi'ni kurmaya karar verdik . O yıllarda yaşım henüz çok genç olduğu için başkan olmayı göze alamadım , konuyu açtığım aile dostumuz İlhan Hazinedar ablam da   ( rahmetle anıyorum )  , olumlu karşıladı ve beş yönetim kurulu üyesi oluşturarak kuruşunu gerçekleştirdik. 

 

*Yeni Haber: Dernek Büronuz kira mı , kendi mülkiyetiniz mi, şubeye aitse ne zaman alındı ve nerelerden destek aldınız?

*Nimet KOÇ: Dernek Büromuz kendi mülkiyetimiz . Yönetim Kurulu Başkanı olarak  İlk göreve geldiğim tarih 2000 senesidir , o yıllarda TYSD Fatsa Şubesi olarak herhangi bir mekanımız yoktu , aslında ülke genelinde bir çok şubemiz , belediyeler bünyesinde ya da özel idareler tarafından isdihtam ettirilir , konuyu bir nezaket ziyareti yaparak gerek Mülkiye amirine , gerekse dönemin Belediye başkanına açtık , çalışmalarımız için bir ofise ihtiyacımız olduğunu bildirdik , maalesef olumlu bir cevap alamadık. Çalışmalarmızı devam ettirecek ofis gerekliydi , sağolsun eşim bu konuda imdadımıza yetişti ve 8 yıl hiçbir giderimiz olmadan ( kira , elektrik , su , teshin ve büro malzemeleri ) çalışmalarmızı devam ettirdik ve bizden sonraki yönetimlerin sıkıntı çekmemesi ve kalıcı bir yerimiz olması için para biriktirdik . Göreve geldiğimizin 2. yılında kargas halinde 170 metrekare büro satın aldık , yardımlarımızı ve öğrenci burslarmızı ara vermeden devam ettirdiğimiz için , hemen içini yapıp geçemedik . Bu konuda Fatsa'mızın duyarlı esnafına baş vurduk , işçiliğin dışında , malzeme ve tefrişin büyük bir bölümünü tamamen bağışlarla yaptırdık , aynı- nakdi bağışta bulunanların  büromuzun girişinde isimlerini  ölümsüz olarak çerçeveledik , onlara minnettarız  varolsunlar.

 

*Yeni Haber: Burs almak isteyen öğrenciler size nasıl ulaşırlar?

*Nimet KOÇ: Sanırım bu konuda en büyük etken siz değerli basın ve medyamızsınız , adresimiz ve iletişimimiz açıktır  , yıllardır çalışmalarmızı duymayan kalmadı diye düşünüyorum , zira bize ulaşmakta güçlük çekmiyorlar.   

Bir de sosyal paylaşım sitesinde "FATSA YARDIM SEVENLER DERNEĞİ" olarak sayfamız var , oradan da rahat bir şekilde ulaşım sağlıyorlar . 

 

*Yeni Haber: Kaç öğrenciye burs veriyorsunuz 

*Nimet KOÇ: Bu çalışma yılımızda 55 üniversite öğrencisine katkı bursu veriyoruz , geçmiş yıllarda bu sayımız 80 lere çıktı , maalesef değişen dernekler yasasına göre  , çalışmalarımız  daha kısıtlı . Ve ülkenin ekonomik şartlarına bağlı olarak eskisi kadar bağış alamıyoruz , önümüzdeki öğrenim yılında , üzülerek mezunlarmızın yerine öğrenci almamayı düşünüyoruz ,  bir etken de mezun olan öğrencilerimizin çok azı geriye dönüyor , bu belki güzel bir tablo değil ama sadece yönetim kurulunun özverili çalışmaları ile olacak iş de değil . Burs vermeye başladığımız her öğrenciye, her yıl  9 ay boyunca ve sınıfta kalmadığı sürece okulunu bitirinceye kadar burs vermeye devam ediyoruz . Tüm amacımız  gençlerin eğitimine katkıda bulunarak ülke şartlarını iyileştirmek , eğitim seviyesini yükseltmek , hayata güçlü başlamalarına yardımcı olmak , maddi - manevi onları yüreklendirmektir . 

 

*Yeni Haber: Fatsa'da ki vatandaşlarımızın derneğe katkısı sizce yeterli mi ve  hangi yönde oluyor ? 

*Nimet KOÇ:  Bu konuda haksızlık etmek istemem ,15 yıla yaklaşan yönetim kurulu başkanlığımda  , geçmiş çalışmalarımıza göz attığımızda , kayda değer yardımlar yapmışız , yüzlerce öğrencinin eğitim hayatına katkıda  bulunarak meslek sahibi olmasına yardımcı olmuşuz , ihtiyaç sahibi ailelere aynı- nakdi yardımlar , gıda yardımları yapmışız , tüm bunları yardım seven halkımızın desteği ve üyerimizin katlkıları ile gerçekleştirdik . Gönül isterki bağışçılamız ve üyelerimiz artsın , gönüllü çalışan arkadaşlarmız bize katılsın , her mahalleden gönüllülerimiz olsun , yardım sevenlilik ruhu gelişsin ki bizlerde daha fazla insana yardımcı olabilelim , yaralarını sarabilelim . 

 

*Yeni Haber: İlçemizde yardıma  ihtiyacı olan insan sayısı fazla mı ?

*Nimet KOÇ: Başvuranların en büyük ihtiyacı şu an işsizlik , bizlerden bu konuda da yardım talep ediyorlar , bildiğiniz gibi , kırsallar artık özellikle çocuklarının eğitimleri için göç veriyorlar , ilçemiz nüfusu hızla artıyor , dolayısıyla işsizlik artmış vaziyette , buna bağlı olarak da yardım talepleri artıyor , ilçemiz olanaklarında iş bulmalarına yardımcı oluyoruz , bayanlarımızı da evlerde çocuk bakıcılığı , hasta bakıcılığı , temizlik gibi işlere yönlendiriyoruz , bu konuda çok kişiye iş imkanı yarattık , bilinçli bayanlarımız isterlerse ev ekonomisine katkıları için çalışma imkanı buluyorlar , hep istemekle olmuyor , çalışma imkanı olanlar , gençler , emek karşılığı kazanacağını bilecek . 

 

* Yeni Haber: Fatsa Yardım Sevenler Derneği'nin geleceğe dair projeleri nedir , Fatsa halkından beklentileriniz nelerdir ?  

*Nimet KOÇ: Dernek çalışmaları büyük özveri  ve gönüllülük gerektirir , öncelikle bu bilincin artmasını  , aramıza daha fazla gönüllünün katılmasını arzu ediyorum , buradan gazeteniz vasıtası ile duyuru yapmış olalım , belki de bizim ulaşamadığımız gönlü yardım duygusu ile dolu insanımız  vardır , onları aramızda görmek isteriz , karşılıksız vermek dünyanın en keyifli duygusudur . Özellikle gençlerimizden biraz daha duyarlılık bekliyoruz , görecekler ki çalışma ortamımız aynı zamanda bir terapi , bir rehabilitasyondur , başkalarına yardımcı olmak , insan ruhunu yeniler , gençleştirir , kendi sıkıntılarını unutturur . 

Halkımızın yardım noktasında daha duyarlı olmalarını bekliyoruz , onalara küçük gelecek miktarlar havuzda birikerek , bir öğrenci bursu olacaktır  , bir yarayı saracaktır 

Önümüzdeki öğretim yılında ki projemiz , geçmiş yıllarda uyguladığımız , " Bir öğrenci de sen okut " kampanyasına , hayır sever halkımızdan destek bekliyoruz , arzu ederlerse öğrencimizin başvuru dosyasını kendilerine veririz , direk banka hesap numarasına istedikleri meblağı yatırırlar veya da derneğimizin  banka hesabına yatırabilirler . Bu konuda umarız ki halkımızdan gerekli desteği görürüz ve daha fazla ihtiyaç sahibi öğrenciye burs verebiliriz.

Yaklaşan ramazan ayı nedeniyle , her vatandaşın vermesi gereken fitre , zekat ve fidye ( oruç tutamayanların ödediği bedel ) , bağış makbuzu karşılığında kabul ederiz . Gıda yardımları yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız derneğimize ulaşabilirler  . 

Çalışmalarımız arasında bu hafta cuma günü Ünye Cezaevinde yatan bayan hükümlülere moral ziyaretimiz var , sonuçta hepimiz insanız ve kimse başına neler gelecek bilemez , orada da bir dünya var o insanlarda bizim insanımız . Onlar da bir kadın ve çoğu da anneler üstelik , bizim işimizde herkesi kucaklamak ve yaralarını sarmaktır , umarız ki faydalı oluruz . 

En çok yapmak istediğimiz projemiz de kalıcı bir eser yapmak , bağışçılarmızın arttığı oranda , TYSD FATSA ŞUBESİ olarak eğitime verdiğimiz hizmetleri kalıcı bir eserle taçlandırmak isteriz , örneğin geçmiş yıllarda Şehabettin Harput İlk Öğretim okulunda ,baştan ayağa tadilat ve tefrişini yaptığımız "FATSA YARDIM SEVENLER DERNEĞİ ANA SINIFI "mız gibi , bir ilk öğretim okulu bünyesinde sınıf tefriş etmektir . Veya benzer bir çalışma olabilir , fakat bunların gerçekleşmesi için bağışçılarmızın desteğine ihtiyacımız vardır ... En büyük gururumuz  , halkımızın ve bağışçılarmızın ve üyelerimizin , 15 yıllık çalışma dönemimizde , şahsım ve çalışma arkadaşlarıma göstermiş oldukları güven ve destektir , bu omuzlarımıza  daha büyük yük olurken , bizlere de çalışmalarımızda teşvik eden bir unsurdur  . 

Bu vesile ile gazetenizin ulaştığı herkese , ulaşmakta zorluk çektiğimiz gurbetçilere , ilçemiz dışında yaşayan hemşehrilerimize  selam ve saygılarımla derneğimize bağış yapmaları ve destek vermeleri konusunda çağrıda bulunmak istiyorum . Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarmızda maddi - manevi katkıda bulunan tüm yardım seven halkımıza  , şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkürlerimizi ve minnettarlığımızı sunuyorum , sağolsunlar , varolsunlar ...  

Gene çalışmalarmızda hiç bir karşılık beklemeden , daima yanımızda olan , yıllardır sesiyle , sanatıyla , gönül zenginliği ile gecelerimizde , yemeklerimizde bizleri destekleyen  , yalnız bırakmayan yöremizin değerli sanatçılarına minettarız  . Sağolsunlar varolsunlar .

 

Son olarak şu mesajı vermek isterim , yolu sevgiden , duyarlılıktan ve yardım etme ruhundan geçen herkesi derneğimize davet ediyoruz .  Unutmayınız " Yardıma muhtaç değilseniz , yardım edebilirsiniz ..." 

 

Tüm çalışmalarmızda ve kamu oyunu doğru bilgilendirme noktasında desteğini gördüğümüz siz değerli basımıza ve tüm yerel basın ve medyamıza  ve çalışan mensuplarınına buradan teşekkürlerimi iletmek isterim, Sevgi ve saygılarımla ... 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde