21 Mayıs 2024

Onlar Pazarın Farklı Renkleri

  • PDF

p11.06.2014

Pazartesi pazarının ilgi duyulan ve en renkli bölümü olan ‘Rus Pazarı’ vatandaşların ilgi odağı oldu.

Hindistan, Rusya, Gürcistan gibi farklı ülkelerden getirdikleri giyim, parfümeri ve takı gibi eşyaları Türkiye pazarında satışa sunan yabancı esnaflar, satmış oldukları ürünlere karşı yoğun bir talep olduğunu dile getirdiler.

15 yılı aşkın süredir Fatsa’da pazarcılık işi ile uğraştığını ifade eden pazarcı esnafı İzolda Çomadze ; “ ben uzun yıllardır burada pazarcılık yapıyorum. Buradaki insanlar bizim ürünlerimizi beğeniyorlar. Burada satmış olduğum ürünleri Hindistan’dan getiriyorum. Uygun fiyatlardan burada satışa sunuyoruz. Son zamanlarımızda satışlarımız biraz daha durgun gibi ama genel anlamda memnunuz” dedi.

“Türkler Pazarlığı Çok Seviyor”

Türklerin alışveriş konusunda nasıl olduğunu sorduğumuz İzolda Çomadze: “ Bizim memleketimizde pazarlık anlayışı pek olmazdı. Fakat buradaki insanlar pazarlığı çok seviyorlar. Muhakkak pazarlık yapmadan ürün almıyorlar. Ama biz Fatsa’yı ve insanı çok seviyoruz. Burada çalışmaktan ve burada olmaktan ötürü çok memnunuz” dedi.

“Türkiye Ekonomik Olarak Daha Canlı”

Türkiye pazarının ekonomik açıdan diğer pazarlara göre daha canlı olduğunu ifade eden yabancı esnaflar; “ Burada pazar daha canlı olduğu için biz buraya çalışmaya geldik. Yurt dışından getirdiğimiz ürünleri burada satışa sunuyoruz. Ancak bizim üç ay Türkiye’de kalıp üç ay ülkemizde kalma zorunluluğumuz var. Bu da bizim için oldukça yorucu oluyor. Yine de burada olmaktan ve çalışmaktan ötürü çok mutluyuz. İnsanlar bizim ürünlerimizi kaliteli ve uygun buluyorlar” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde