21 Mayıs 2024

Güneş Gözlüğü Aksesuar Değildir

  • PDF

ggd11.06.2014

İnsanların gözlük seçerken çok dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Pak Optik Sorumlu Müdürü Bora Eren; “ Gözlerimiz en önemli organlarımızdır. Bu nedenle insanlar göz sağlıklarına önem vermelidir. Gözlük seçimi yaparken öncelikle cam ve çerçevenin kalitesine dikkat etmelidirler” dedi.

Camlarda UV koruması, bir diğeri de seçtikleri çerçevelerin ham maddelerinde asetat oranlarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Bora EREN; “ Bu gün işportada ya da piyasa da satılan çerçeveler ya dökme metal dediğimiz metal ya da plastikten imal ediliyor. Bunların ikisi de kanserojen madde içeriyorlar. İşportada satılan gözlük camları ise, fabrikaların arızalı camları ücretsiz olarak vermesi doğrultusunda imal edilen gözlüklerdir. Bu ürünler gözleri korumayı sağlayamadığı gibi kansere davetiye çıkarıyor. Bu nedenle vatandaşlar gözlük alırken markasını ve ne özelliklere sahip olduğunu sorması beklentisindeyiz. Ucuz ürün almak hiçbir zaman için kar getirmez” diye konuştu.

“Gözlerimiz korumaya değer en önemli organlarımız”

Özellikle bayanlarımız güneş gözlüğünü bir aksesuar olarak görüyor diyen Bora Eren; “ Bayanlarımız ben güneş gözlüğünü zaten taç olarak kullanıyorum, işportadan da alsam olur diye düşünebiliyor. Bu tamamen yanlış bir tutumdur. Plastikten yapılan güneş gözlüklerini başımızın üzerine koyduğumuz zaman tam beynin olduğu bölüme denk geliyor. Güneşte tepeden vurduğu zaman ısınmanın da etkisi ile kanserojen maddeler direk olarak vücudumuza geçmiş oluyor. Bu nedenle aksesuar olarak farklı ürünler seçmek daha faydalı olacaktır. Gözlük camlarının üzerinde bir kaplama vardır. Başımıza taktığımız zaman, kafamıza sürmüş olduğumuz şampuan parfüm ve diğer ürünler gözlük camlarının bozulmasına sebebiyet veriyor. Bunun için insanlar şunu idrak etmeli. Gözlük göze takılır, kafaya değil.

“Göz sağlığı çok önemli”

Göz sağlığımıza çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Bora Eren; “Biz ne yazık ki vücudumuzun her organı için doktora koşarız en son gözlerimiz için gideriz. Oysaki gözlerimiz en değerli varlığımız. Üstelik göz insanla birlikte yaşlanan tek organımızdır. Amaç güzel görmekse eğer, gözlükçüye uğramaya değer…” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde