21 Mayıs 2024

Seçimi Bir Kez Daha Kaybetti

  • PDF

Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itiraz sonucu Tepecik Mahallesinde iptal edilen Muhtarlık seçimleri tekrar yapıldı. 314 seçmen sandık başına gitti ve saat 4'e kadar oylarını kullandılar. 
30 Mart tarihinde Fatsa'nın Tepecik Mahallesinde 372 seçmenin sandık başına gittiği seçimi 191 oy alan Fatih Aslan kazanmış diğer aday Ali Faik Gülbudak ise 133 oy alarak seçimi kaybetmişti.
Seçimi kaybeden Gülbudak, seçimlere hile karıştırıldığını ve rakibinin muhtarlık yapmaya engel bir sorunu olduğunu söyleyerek ilçe seçim kuruluna seçimin iptal edilmesine ilişkin dilekçe vermişti. İlçe seçim kuruluda dilekçeyi ret etmişti. Gülbudak da bunun üzerine önce Ordu İl Seçim Kuruluna daha sonra da Ankara'ya giderek Yüksek Seçim Kuruluna başvurmuş ve seçimin iptalini istemişti. Yüksek Seçim Kurulu itirazı yerinde bularak muhtarlık seçiminin 1 Haziran'da tekrar yapılmasına ilişkin karar vermişti.

314 seçmenin tekrardan oy kullandığı sandık saat 5'ten sonra açılmaya başladı. İptal edilen seçimde 191 oy alan Fatih Aslan yenilenen seçimde 239 oy alarak Tepecik Mahallesi Muhtarlık seçimini tekrar kazandı. 30 Mart tarihinde yapılan seçimlere itiraz ederek yenilenmesini isteyen Ali Faik Gülbudak ise iptal edilen seçime göre 58 oy kayıpla 75 oy alabildi ve seçimi bir kez daha kaybetti.
Ali Faik Gülbudak yenilenen seçimlere de aynı şekilde itiraz edeceğini söyledi.

Fatsa İlçe Seçim Müdürü Süheyla Erdoğan, seçimi kazanan muhtarın 30 Mart seçiminden önce kendinden istenilen karar belgesini almadığı için seçimin iptal edildiğini söyleyerek şunları söyledi:
"Muhtarlığa aday olan vatandaş Yüksek Seçim Kuruluna seçimin tekrar yapılması için itiraz etmiş. Yüksek Seçim Kuruluda talebi yerinde bularak 1 Haziranda tekrar muhtarlık seçimlerini yapmak için karar verdi. Seçimin tekrar edilmesi için sebep kalmadı. Mevcut ve seçimi tekrar kazanan muhtardan karar istenilmiş. Muhtarımızda seçimden önce karar alıp Yüksek Seçim Kuruluna gönderememiş. Ortada karar belgesi olmadığı için seçimler YSK tarafından bozuldu. Seçimi kazanan muhtarımızda kararını aldı ve ortada bir sorun kalmadı. Bugün Tepecik Mahallesinde sadece Muhtarlık seçimi tekrar yapıldı. Seçime 372 seçmen katıldı ve seçimlerin tekrar iptal olması için ortada şu anda bir sorun yok."

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde