21 Mayıs 2024

Tam 1 yıl oldu…

  • PDF

gtm04.06.2014

27 Mayıs 2013’te Gezi Parkı’nda yağmaya, talana karşı başlayan nöbet sürüyor…

Gezi Parkı eylemlerinin birinci yıl dönümü münasebeti ile fatsa meydanda toplanan ve basın açıklamasında bulunan Eğitim-Sen Fatsa Temsilciliği şu açıklamalarda bulundu “En ufak itiraza karşı güç kullanmayı alışkanlık haline getiren AKP, polisiyle yaşam alanlarımıza gaz bombaları yağdırıyor, silah kullanıyor, halkın can güvenliği, bizzat kendilerini korumakla görevlendirilenler tarafından tehdit ediliyor.

Daha fazla kar için her gün 5-6 işçiye mezar olan azgın sömürü ağı, Soma'da kitlesel katliama ulaşarak bu ülkenin yoksul çocuklarını yerin yüzlerce metre altında ölüme gönderiyor.

Tüm ipliği pazara çıkmış bu kirli düzenin kurucuları ve sürdürücüleri, iktidarını ancak zorbalıkla sürdürebileceğini sananlar bu direnişi bastıramayacaklar.

Kuruluş felsefesini ve değerlerini fiili meşru mücadeleden alan örgütümüz ülke genelinde yaşanan bu vahşete karşı mücadeleyi yükseltme kararlılığını sürdürmektedir. Ülkenin tamamına yayılan eşit, özgür ve barış içinde bir Türkiye talebini 31 Mayıs’ta Gezi direnişinin 1. yılında meydanlarda büyütüyoruz.

Eşitsizliğe, adaletsizliğe, yağmacılığa, taşeronlaştırmaya, çevre katliamına karşı direnen bu uğurda yaşamlarını kaybeden herkesi ve Gezi Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz”

Bu Daha Başlangıç!

Başlattıkları mücadelenin devam edeceğini belirten Eğitim-Sen Fatsa Temsilciliği ; “Bizler, hayatta üzgün olmaktansa öfkeli olmayı yeğliyoruz. Beklemektense harekete geçiyor, örgütleniyoruz. Yüreğimizde yeni bir dünya taşıyoruz, şimdi, şu an büyümekte olan bir dünya yaratmak için mücadeleye devam diyoruz” açıklamaları ile sözlerine son verdiler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde