21 Mayıs 2024

Dolunay Koleji Gecesi Muhteşemdi

  • PDF

bbs04.06.2014

Bundan 14 asır evvel, hicretten yaklaşık 1.5 yıl önceydi. Efendimiz, Mekke insanın inatçı direnişi ve o yıllarda çok sevdiği bazı yakınlarını kaybetmesinin verdiği üzüntü içinde, Allah’ın dilemesi sonucu Mescid-i Haram’dan, Mescid-i Aksâ’ya, oradan da ufuku alâya varan, Allah’ın ayet ve kudretini müşahede buyurduğu bir yolculuk yaptı. O günden bu yana Miraç Kandili olarak kutlanan bu mübarek gece Özel Dolunay Koleji tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Eğitim öğretim alnındaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren sürdüren Özel Dolunay Koleji Miraç Kandilini düzenlediği bir programla kutladı. Fatsa Kültür Sarayı’nda düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi. 1. Kademe ve Anasınıfı öğrencilerinin Kuran tilavetiyle başlayan gece de öğrencilerin tamamlanmış olduğu hatimlerin duası yapıldı. Gece Şiir, Oratoryo, Koro, Mevlevi Gösterisi, Tiyatro vb. etkinliklerle devam etti. Yaklaşık 150 öğrencinin görev aldığı gecede izleyenler duygu dolu anlar yaşadılar. Özellikle 1. Sınıf öğrencilerinin düzenlemiş olduğu Mevlevi Gösterisi, 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerimizin düzenlemiş olduğu “Efendimizi Bekleyiş” adlı skeç ve 5. Sınıf öğrencilerimizin düzenlediği “Temsili Tavaf” izleyenler tarafından yoğun alkış aldı.

Gecenin sonunda yapılan çeşitli yarışmalar sonunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Yaklaşık 100 öğrenci yapılan yarışmalar neticesinde ödül almaya hak kazandı. Hem Miraç Kandili nedeniyle hem de geride bıraktığımız Kutlu Doğum Ayı münasebetiyle her sınıftan en çok salavat çeken öğrenciler, 40 Hadis ezberleyen öğrenciler, Hatim tamamlayan öğrenciler ve sınıflar arasında ve okul genelinde yapılan Bilgi yarışmasında dereceye giren gruplar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde