22 Temmuz 2024

BÜYÜKŞEHİRDE YENİ UYGULAMA ;KOORDİNASYON

  • PDF

bb31.05.2014

Ordu’da bulunan kamu kurumlarının yöneticileri ile Ordu Büyükşehir Belediyesinde görev yapan yöneticileri tanıştırmayı, kaynaştırmayı, yatırım ve çalışmalarda işbirliği yapmayı, sorunlara birlikte çözüm üretmeyi ve kurumları daha yakından tanımayı amaçlayan ‘Tanışma ve İstişare Toplantıları’nın ilki bugün gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu’nun Başkanlığında, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım, Bülent Civelek ve Daire Başkanlarının katılımı ile yapılan ‘Tanışma ve İstişare Toplantıları’nın ilk konukları Altınordu Tapu Müdürü Nazım Şahin ve Ordu İl Kadastro Müdürü Mustafa Akköse oldu.

“Kamu Kurumlarının Yöneticileriyle İşbirliği ve Diyalog Halinde olacağız”

Toplantının başlangıcında, toplantının yapılış amacıyla ilgili bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, “Vatandaş bizlerden hizmet bekliyor. Bizler de kamu kurumlarımızla hizmet odaklı ilişkileri kurabilme adına, hızlandırabilme adına böyle bir uygulama düşündük. İlk uygulamamızı da bugün Tapu Müdürümüzü ve Kadastro Müdürümüzü kurumumuza davet ederek, kurumumuzun yöneticileri ile buluşturduk. İki aylık dönem içinde gece-gündüz demeden, haftasonu demeden çok yoğun bir çalışma içinde olduk. Ziyaretimize gelen konuklarımızla bile ilgilenme zamanımız olmadığı durumlar oldu.  Artık bu tarz çalışmaları da yapmamız gerekiyor” dedi.

“Ordu Büyükşehir Belediyesi, Kaynak İsrafını Önleyecektir”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kurulmasıyla birlikte Ordu’da yeni bir hizmet döneminin başladığını dile getiren Mustafa Çöpoğlu,  2004 yılında çıkarılan bir kanunla İstanbul ve Kocaeli illerinin mülki sınırlarının büyükşehir belediyesi sınırları içine alındığını ve bütün şehir haline getirildiğini belirterek, belirli bir plan ve program dahilinde köylere kadar belediyecilik hizmetlerinin götürüldüğünü söyledi.

İstanbul ve Kocaeli’ndeki bütün şehir uygulamasının başarılı bir deneyim olduğunu ifade eden Çöpoğlu, “Şehrin trafiğini, imarını, altyapısını komple planlamak, kaynakların israf edilmemesini de beraberinde getirdi. Yeni dönemde Ordu’da da trafik, ulaşım, altyapı, imar dahil her şey tek elden planlanıp, programlanacak. Bu da hem hizmetlerin kalitesini artıracak, hem de kaynak israfını önleyecektir” diye konuştu.

“Yapılacak Yatırım ve Hizmetler, Göçü Önleyecektir”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin yatırım ve hizmetleriyle Ordu’da göçün önleneceğine dikkat çeken Çöpoğlu, “Önümüzdeki dönemde inanıyorum ki göç duracak, belki tersine Ordu’ya göç başlayacak. Bizim görevimiz, sadece bilinen klasik belediyecilik hizmetlerini yapmak değil, Ordu’da istihdamı artıracak yeni yatırımların yapılmasını sağlamak, insanların Ordu’da yaşamasını cazip hale getirecek işler yaparsak Ordu’dan dışarıya olan göçü önleriz” şeklinde konuştu.

“A’dan Z’ye Bütün Belediyecilik Hizmetleri Planlanıp, Programlanacak”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin idari yapılanması hakkında konuk müdürlere bilgi veren Mustafa Çöpoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Bakanlık yapılanmasına benzer bir tarzda yapılandığını, personel sayısı, hizmet ağı ve idari yapılanmasıyla birlikte büyük bir kurum olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanlarıyla ilgili de bilgiler veren Çöpoğlu, daha önce ilçe belediyelerinin yaptığı 10 işin artık 7’sinin Ordu Büyükşehir Belediyesine geçtiğini, A’dan Z’ye bütün belediyecilik hizmetinin Büyükşehir Belediyesince planlanıp, programlandığını sözlerine ekledi.

Altınordu Tapu Müdürü Nazım Şahin; “Bu Toplantı Bizler İçin de Çok İyi Oldu”

Toplantıya katılan Altınordu Tapu Müdürü Nazım Şahin ve Altınordu Kadastro Müdürü Mustafa Akköse de kurumlarının yapısı ve çalışmaları hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi.

Tapu ve Kadastro Teşkilatının 22 Bölge Müdürlüğüne bağlı 81 İl Müdürlüğü ve 957 İlçe Müdürlüğü şeklinde hizmet verdiğini vurgulayan Nazım Şahin, Altınordu ilçesinde 92 mahallenin yetki alanlarında olduğunu söyledi.

Toplantıda, TAKBİS uygulamasıyla ilgi de bilgi veren Nazım Şahin, “TAKBİS uygulaması Türkiye’de ilk kez Samsun’da uygulandı. İkinci olarak da Ordu’da uygulamaya konuldu. TAKBİS uygulamasına geçilmesiyle birlikte tapu hizmetlerinde %97-98 vatandaş memnuniyeti oldu. TAKBİS uygulaması, vatandaşın hakkını koruyan, memurun insiyatifini ortadan kaldıran güzel bir sistem. Avrupa’nın örnek aldığı ve gıpta ettiği bir sistemdir. Biz de bu sistem sayesinde bir çok olumsuzluktan kurtulduk” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile uyum ve işbirliği içinde çalışmalarını yürüteceklerini ifade eden Şahin, “Hedefler önemli. Bizler, bizden daha iyi durumda olan illerden birisini örnek alarak, kendimize bir hedef belirlemeliyiz. Örnek aldığımız İl’i yakalayabilmek için daha çok çalışırız. Daha iyi işler ortaya koyarız. Bu toplantı bizler için de çok iyi oldu. Davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ordu İl Kadastro Müdürü Mustafa Akköse; “İşlerin Hızlı Yürümesi İçin Diyalog Önemli”

81 İl’de Kadastro Müdürlüğü bulunduğunu, ilçelerin ise İl Müdürlüğünce idare edildiğini anlatan Kadastro Müdürü Mustafa Akköse, 1 yerleşim yeri hariç Ordu’da kadastro geçmeyen yerleşim yeri kalmadığını söyledi.

Ordu’da 60 yıl önceki teknolojik imkanlarla kadastro çalışmalarının yapıldığını, bu nedenle kadastro yenileme çalışmalarına başlandığını ifade eden Akköse, “Ordu İl genelindeki kadastro çalışmalarımızı 1 yerleşim birimi hariç tamamladık. Şimdi kadastro yenileme çalışmalarına başladık. Bugünkü teknolojik imkanlarla haritaları yeniliyoruz. Bu çalışmalarımız, sizlerin yapacağı imar çalışmalarında da faydalı olacaktır. Şu anda Ordu İli genelinde 61 mahallede kadastro yenileme çalışmalarını yürütüyoruz” dedi.

Gayrimenkul mevzuatının özellik arz eden bir mevzuat olduğunu dile getiren Altınordu Kadastro Müdürü Mustafa Akköse de, “Kadastro Müdürlüğünü ilgilendiren bazı konuların daha kısa sürede çözüme kavuşturulması için telefon teatisi içinde olunması faydalı olacaktır. Zamandan kazanmak ve işleri hızlandırmak adına bunun yapılması gerekir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde