30 Nisan 2024

YAKITSIZ JENERATÖR

  • PDF

y29.05.2014

Ordu’da emekli bir akademisyen 3 yıl süreyle hiç durmadan yakıtsız çalışabilen ve kendini şarj edebilen enerji robotu jeneratör buluşu gerçekleştirdi.
Yayınlanmış 11 adet kitabı ve yenilenebilir enerji üzerine 3 adet patentli buluşu olan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden emekli öğretim üyesi Ahmet Kapusuz, yakıtla çalışan jeneratörlerin pabucunu dama atacak bir keşfe imza attı. 3 yıl süreyle hiç durmadan yakıtsız olarak çalışabilen enerji robotu üreten Ahmet Kapusuz, “Günümüzde enerji jeneratörleri benzinle ya da mazotla çalışmaktadır. Bu hem çevre ve gürültü kirliliğine yol açmakta hem de ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Yakıtsız çalışabilen bu enerji robotu ise yakıtlı jeneratörlerin tüm işlevlerini yerine getirebilmektedir. Sistem elektronik bir sistemdir. Sistemin büyüklüğü güç kaynağı bataryanın amper gücüne göre değişmektedir. Her türlü elektrikli aracı güç oranına göre çalıştırabilir özelliktedir” dedi.
Ordu Gazeteciler Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında enerji robotunu tanıtan Ahmet Kapusuz, robot sayesinde 52 ampulün aynı anda yakılabileceğini, sanayide çalışanlara da büyük kolaylık sağlayacağını kaydederek uygulamalı gösterim yaptı. Kapusuz, “Sistemimiz çevreyi kirletmeyen, sessiz çalışan ve yüzde 80 oranında her yönü ile verimlilik içeren bir sistemdir. Sistem durgun akımı (12 volt) alternatif akıma çevirerek 220 volta çıkarmakta ve bünyesinde şarj sistemi ile kullanımında devamlılık arz etmektedir. Her bataryada olduğu gibi güç kaynağımızın kullanım süresi 3 yıl olup batarya yenilenebilmektedir. Buluşum enerji ile ilgili sanayi, aydınlatma, ulaşım, iletişim gibi yaşamın her alanında kullanılabilir” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde