30 Nisan 2024

Ekrem CİNOĞLU: “Basınımızla iç içe olacağız”

  • PDF

mlz28.05.2014

14 Mayıs 2014 tarihi itibari ile Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini devralan Ekrem CİNOĞLU ; “ Fatsa bizim doğup büyüdüğümüz ve aşina olduğumuz bir şehir. Burada görev yapmak bizi ziyadesiyle onurlandıracaktır. Şuanda bunun tatlı heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Gazete olarak ziyarette bulunduğumuz Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem CİNOĞLU, bundan sonraki süreçte basınla iç içe hareket edeceklerini söylerek; Fatsa’ya eğitim yatırımları anlamında yeni kazanımlar sağlayacaklarının altını çizdi.

Ösym’nin Fatsa’ya sınav bürosu açması için çalışmalara başlayacaklarını ve bu konuyla özel ilgileneceğini belirten Ekrem CİNOĞLU: “Gönlümüz yapacağımız başvurunun olumlu sonuçlanmasından yana. Geçen yılki dosyayı tekrardan inceleyip güçlendireceğiz ve başvurumuzu yenileyeceğiz” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirmek istedikleri projelerden birinin zihinsel engelliler için kampüs açmak olduğunu söyleyen Ekrem CİNOĞLU, ilerleyen günlerde konuyla ilgili çalışmalara başlayacaklarının müjdesini verdi.

“Kimseyi ötekileştirmeyen yönetim anlayışı içerisinde olacağız”

Fatsa’da eğitim anlamında ne yapılması gerekiyorsa onu yapmanın çabası ve uğraşı içerisinde olacaklarını sözlerine ekleyen Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu “ Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önemli bir mertebe. Çünkü çocukları geleceğe biz hazırlıyoruz. Bütün görüş ve düşünceleri kucaklayıcı ve her düşünceye eşit yakınlıkta duran bir yönetim anlayışı ile karşınızda olacağız. Yönetim anlayaşımızın hiçkimseyi ötekileştirmeden devam edeceğini buradan belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“Basınımızla içiçe olacağız”

Görev sürem boyunca basınımızla bir arada olup koordineli şeklilde hareket edeceğim diyen Ekrem CİNOĞLU; “ Basın her zaman benim için önemli olmuştur. Bunun bir nedeni ise belirli dönemlerde yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapmış olmam ve basın camiasının etkinliğini bilmemdir. Çalışmalarımızı da basın ile iç içe sürdüreceğiz. Yerel medyamız bizi zaman zaman eleştirecek, zaman zaman yönlendirecektir. Basınımız ne yazarsa yazsın bizim herzaman kabulümüz olacaktır” şeklinde konuştu.

“Eğitim anlamında birçok çalışmamız olacak”

Bizim öncelikli olarak yapmak istediğimiz birtakım çalışmalar var diyen Cinoğlu; “ İlkolarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumunun hazırlamış olduğu Kız Meslek Lisesi’ne bağlı yurdun açılmasını planlıyoruz. Yine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin yapmış olduğu Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi için tahsis edilen yurdun açılmasını planlıyoruz. Fatsa’da çok güzel bir konumda olan öğretmen evimiz var. Orayı iyileştirme çalışmaları yapacağız. Bir de tamamlanmayan ve devam eden binalarımız var. Bunlarında takipçisi olacağız. Bunlar bizim rutin işlerimiz olacak. Bunların dışında çeşitli planlarımız var. Örneğin zihinsen engelliler için bir kampüs açmak isteğindeyiz. Çünkü Fatsa’daki zihinsel engelli okulları sıkışmış bir bina içerisinde. Buraları daha güzel bir kampüsle kavuşturmak istiyoruz. Bu kampüsle birlikte öğrencilerimizin ayakları toprağa basacak, daha geniş alanlarda eğitim alma imkanı bulacaklar. Bunun dışında birçok çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalarımızı zamanı geldikçe basın aracılığı duyuracağız” şeklinde konuştu.

“Konunun takipçisi olacağız”

Fatsa’da Ösym’nin sınav merkezi açması için çalışma yapıp tekrardan dosya hazırlayacaklarını ifade eden Cinoğlu; “ Biz ÖSYM’nin Fatsa’da sınav merkezi açmasının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Fakat bu konuda teknik sıkıntılar mevcut. Bir yerde Ösym’nin sınav merkezi olması için iki bölge arasında 50 km’ den fazla mesafe olması lazım. Fatsa ise Ordu ve Ünye arasında kalan ve buralara 25-30 km civarında uzaklıkta olan bir yer. Bundan dolayı YÖK’ün Fatsa’ya sınav merkezi açması için yönetmelikte bir değişikliğe gitmesi lazım.Fakat biz dosyamızı yenileyerek tekrardan başvuru yapacağız. Bu konunun takipçisi olacağımızdan hiçkimsenin şüphesi olmasın. Dosyayı tekrardan inceleyerek, çözüm yolu bulmak için çaba sarfedeceğiz ’ diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde