30 Nisan 2024

Geleneksel Feshane Ordu Günleri Gerçekleştirildi

  • PDF

glo28.05.2014

‘Ordu Burada İstanbul'da’ sloganıyla Türkiye’nin dört bir tarafındaki Orduluları bir araya getiren 4. Ordu Günleri’nin açılış töreni çok sayıda Ordulunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Ordu Dernekler Federasyonu öncülüğünde Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 4. Ordu Günleri adeta ziyaretçi akımına uğradı.

Ordu kültürünün önemli öğelerini İstanbul’da yaşayan Ordulu vatandaşlarla buluşturmayı hedefleyen 4. Ordu Günleri’nin açılış töreni Eski İçişleri Bakanı ve Ordu Bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş Belediye Bakanı Murat Haznedar, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, MHP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, CHP Ordu Milletvekili Süleyman Çelebi, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay’ın katılımıyla gerçekleşti.

22- 25 Mayıs tarihleri arasında Orduluları bir araya getiren Ordu Günleri açılan stantlarda Ordu’nun yöresel lezzetlerini tatma fırsatı bulan İstanbullar ise; meşhur Ordu tostu, Yalıköy köftesi, Akkuş şeker fasulyesi, lahana çorbası ve sarması, Perşembe cevizli helvası gibi geleneksel yemekleri çok beğendiklerini dile getirdiler.

“Ordu Hepimize Heyecan Veren Bir Coğrafya”
4. kez Ordu Günleri’ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İdris Naim Şahin, “Kalbi Ordu sevgisi ile dolu insanlar destekleriyle burada. Ordu sevdasını bu aziz ülkenin ve kutsal toprakların ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Herkesin doğduğu yer, kendisi için daha azizdir. Ordu hepimize heyecan veren bir coğrafyadır. Nerede olursak olalım hepimizin gönlünde Ordu sevdası var. Hepimiz için bu aşk her durumda devam edecek. Ordu insanının birliğini ve kardeşliğini savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Ordu’nun birliğine ve kardeşliğine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlik olursa güç, başarı, sevgi ve paylaşım olur” diye konuştu.

Ordu Günleri ‘Soma’yı Unutmadı
Ordu Günleri, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciası sonucunda hayatını kaybeden işçileri de unutmadı. İşçiler için anma programı düzenlenen Ordu Günleri’nde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı. 4. Ordu Günleri kapsamındaki kutlamalar, Soma faciasının ardından iptal edilmişti.
4. Ordu Günleri kapsamında, hemşehri günlerinde ilk kez gerçekleşen bir konseptle Feshane Ağası seçildi.

Yaklaşık 800 bin kişinin ziyaret ettiği programın kapanış töreninde her sene yapılan ağalık yarışmasını 52 bin Türk Lirası bağış yaparak geçen yılın da ağası olan Hüseyin Pelit kazandı. Feshane ağası olan Hüseyin Pelit ; “Ordulu hemşehrilerimize ve misafir kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün birlik ve beraberlik zamanı” dedi.

Düzenlenen plaket töreninde ise 4. Ordu Günleri’nde emeği geçen isimler takdim edildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde