30 Nisan 2024

“PAZAR KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN OLUŞTURMALIYIZ”

  • PDF

pz28.05.2014

Satışların eskiye nazaran azalarak pazar kültürünün gün geçtikçe yok olmasından dem vuran pazarcı esnafı; insanları tekrardan pazara çekmenin yollarını arıyor.

Pazarda satılan ürünler ile mağazada satılan ürünler arasında kalite farkının olmadığını ifade eden esnaflar, “ vatandaşların kafasında pazarda satılan ürünler kalitesiz gibi bir algı var. Bu algı tamamen yanlış. Pazarda satılan ürünlerin alışveriş mağazalarında satılan ürünlerden hiçbir farkı yoktur” dediler.

“İsim ve Marka Merakı Pazarın Önünü Kesti”

Yaptığı el işi ürünlerini pazarda satışa sunan pazarcı esnafı Nurhan Dirhemsiz; “Beş yıldır pazarcılık yapıyorum. İstanbuldan buarya geldim ve pazarcılıkla uğraşmaya başladım. Ben kendi yaptığım el işlerini pazarda satıyorum. Ben düğün alışveriş yapacak olanlara pazardan alışveriş yapmalarını öneriyorum. Mağazalarda olan ürünlere göre bizim ürünlerimizin fiyatları daha uygun. Ama insanlar da isim ve marka merakı oluştuğu için pazardan uzaklaştılar. Kalite açısından bizim ürünlerimizin mağazalarda ki ürünlerden farkı yok. Pazardaki ürünler kalitesiz, mağazalardaki ürünler kaliteli düşüncesini değiştirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“26 Yıllık Pazarcıyım Böyle Durgunluk Görmedim”

26 yıldır pazarcılık mesleği ile uğraşan Sabri AK ise şu açıklamalarda bulundu; “ Ben 26 yıldır pazarda manifaturacılık işi ile uğraşıyorum. Bu yıl işlerimiz çok durgun. Sebebinin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama, Allah yardımcımız olsun diyorum. Pazar içerisine baktığımızda oldukça kalabalık fakat insanlar sadece geziyor. Alışveriş yapmıyorlar. İnsanlar büyük alışveriş merkezlerini daha fazla tercih etmeye başladılar. Bu yüzden pazar kültünü tekrardan oluşturmamız gerekiyor” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde