30 Nisan 2024

Örnek Uygulama

  • PDF

orn28.05.2014

Fatsa Devlet Hastaneleri ile Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara refakatçı, maddi imkanı kısıtlı olan vatandaşlara ise pijama ve terlik hizmeti verilerek örnek bir çalışma sergileniyor.
Ordu Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Fatsa Devlet Hastanelerinde yatarak tedavi gören kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara, Sosyal Hizmet Uzmanları ile işbirliği çerçevesinde, hasta bakım eğitimi almış personel vasıtası ile refakat hizmeti veriliyor. Refakatçı personel tarafından bu hastalar hastaneye ilk geldiği andan itibaren, tedavilerinin bitimine kadar eşlik edilerek yardımcı olunuyor.
Ayrıca maddi imkanları kısıtlı olan hastalara da pijama ve terlik hizmeti verilerek rahat bir şekilde tedavi sürecinin tamamlanması sağlanıyor. 2013 yılı içerisinde kimsesiz ve bakıma muhtaç hastalara yaklaşık bin adet pijama dağıtımı yapıldığı belirtildi.
Söz konusu sağlık tesislerinde her gün gözetmen ve sorumlu hemşirelerce tüm hasta odaları gezilerek talep, öneri ve şikayetler raporlanarak hastane yönetimine bildiriliyor. Taburcu olan hastalara ihtiyaç duyulduğu takdirde yardımcı personel tarafından tekerlekli sandalye ile aracına kadar eşlik edilebiliyor.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde