30 Nisan 2024

“KÜLTÜRLER KAVŞAĞINDA AFRİKA- TÜRKİYE BULUŞMASI”

  • PDF

kl23.05.2014

 

Nijerya Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte “Kültürler Kavşağında Afrika-Türkiye Buluşması” programına katıldı.
Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen “Kültürler Kavşağında Afrika- Türkiye Buluşması” etkinliğine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Nijerya Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal’ın yanı sıra Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ile Afrika ülkeleri büyükelçileri katıldı.
Programın açılışının ardından Gazi Üniversitesi bahçesinde Afrika ülkelerinin tanıtımlarının yapıldığı stantları Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ve yabancı ülke büyükelçileri ile birlikte gezen Nijerya Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, bu organizasyonun Afrika ülkeleri ile olan kültürel, sosyal ve toplumsal ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Ünal, “Özellikle Afrika ülkelerinden gelen rektör ve rektör yardımcılarının ülkemize gelerek bu programa destek vermesi, Afrika ile Türkiye arasındaki kültürel dostluğu en üst seviyeye çıkartmasına katkı sağlayacaktır. Türkiye Afrika ülkelerinin kalkınmasına katkı sağlarken, diğer yandan da ülkemizin Afrika’daki temsil gücünü de artırmaktadır. Dış ticaretimiz her geçen gün katlanarak artmaktadır. Afrika ülkeleri Türkiye’yi gerçek bir dost olarak görüyorlar ve her türlü işbirliği için ülkemiz ile üst düzey temasları sürdürmekteler” dedi.
Ünal, etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’e teşekkür etti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, 2009 yılında Afrika kıtasında toplam 12 büyükelçilik mevcutken, 2013 yılında büyükelçilik sayısının 35’e çıkartıldığına dikkat çekti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde