21 Mayıs 2024

“Vatandaşları mağdur etmeyeceğiz”

  • PDF

prd21.05.2014

300 yataklı yeni Fatsa Devlet Hastanesi’nin yapım çalışmaları mecvut hastane’nin bölüm bölüm yıkılmasıyla birlikte devam ediyor.

Yıkım çalışmaları devam ederken ortaya çıkan poliklinik eksikliklerinin nasıl giderileceği ise merak konusu oldu.

Bu geçiş sürecinde birtakım çözümlerin üretileceğini gazetemize yaptığı açıklamalarda dile getiren Fatsa Kaymakam’ı Bekir ATMACA, “ Vatandaşlarımızın bu geçiş sürecinde rahat etmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Hastane inşaatı’nın yapımının devam ettiğini belirten Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Davut ERİŞMİŞ ise; “ilerleyen haftalarda net ve kesin bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

“Özel Çınar Tıp Merkezi’nin akıbeti 15 Temmuz’da netleşecek”

Açıklamalarına devam eden ATMACA, “Bilindiği üzere Fatsa’ya 300 yataklı yeni devlet hastanesi yapılıyor. İhalesi yapıldı ve şuan çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanı gelmişti. Onunla birlikte Sağlık Müdürü yetkilileri, Belediye Başkanımız ve eski millletvekilimiz Ayhan YILMAZ’la beraber toplantı yaptık. Toplantı sonucunda ilk etapta hastane’nin bir kısmı yıkılacak. Diğer aşamada öbür kısmının yıkılacağının kararını aldık. Burada ortaya çıkacak açığı giderebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Onunla ilgili olarak öncelikle şehir içerisinde uygun bazı yerlere poliklinik açma yoluna gidilecek. Varsa kamu binalarından uygun olan yerleri hastane hizmeti sunabilecek şekilde uyarlamayı düşünüyoruz. Onun dışında eğer çok ihtiyaç olursa yatan hastaların durumlarına göre mevcut Ünye Devlet Hastanesine nakil yapılacak. Bu geçiş sürecinde bir takım çözümler bulunacak. İlçemizde bulunan Özel Çınar Hastanesi birtakım sıkıntılardan dolayı atıl durumda. Bu hastanenin akıbeti 15 Temmuz’a kadar netleşecek. Netleştikten sonra oranında hastane olarak kullanılabilmesi için girişimlerimiz olacak. Tabiki bu sürecin bitmesini bekliyoruz. Bizim amacımız vatandaşların bu geçiş sürecinde rahat etmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

“İnşaat devam ediyor”

Konuyla alakalı görüşlerine başvurduğumuz Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Erişmiş ise şu açıklamalarda bulundu: “ Hastane inşaatı hız kesmeden yapılanmaya devam ediyor. Fatsa Devlet Hastanesinin kısmi yapılmasıyla ilgili elimizde karar var. Yani hastane’nin C ve D bloğu kısmi olarak yıkılıp yerine yeni bloklar yapılacak. Bu blokların yapımı bittikten sonra diğer 3. bloğun yapımını başlanacaktır. Önümüzdeki haftalarda hastane’nin durumuyla ilgili daha net ve kesin bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde