17 Mayıs 2024

“TEKRARDAN MÜRACAAT YAPACAĞIZ”

  • PDF

kmk25.01.2014

 

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavların Fatsa’da yapılmasını sağlamak amacıyla yapılan başvurunun olumsuz sonuçlanmasının ardından bu yıl tekrardan çalışmalarımızı yapıp başvurumuzu yenileyeceğiz diyen Fatsa Kaymakam’ı Bekir ATMACA, “ Yerel idareciler ve siyasiler olarak bu konuyu tekrar gündeme getireceğiz ve önümüzdeki sene için çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

“Uzun yolculuk başarıyı olumsuz yönde etkileyebilir”

Uzak ilçelerden gelen öğrencilerin yaptıkları uzun yolculuğun sınav başarılarını olumsuz etkileyeceğine vurgu yapan Bekir ATMACA, “ Bilindiği üzere ilçemizdeki liselerden heryıl mezun olan yüzlerce öğrenci oluyor. Bunlar sınavlara girmek için Ordu’ya yada Ünye’ye gitmek zorunda kalıyorlar. Ancak sınavlara uzak ilçelerden gelen öğrencilerin yaptığı yolculuğun başarılarını olumsuz yönde etkileyebileceği düşündeyiz. Bu amaçla gerek ilçemizde ki öğrenci potansiyeline, gerekse ilçemizin gerisinden gelen öğrencilerin potansiyeline baktığımız zaman Fatsa’da sınav merkezi olması gerektiği kanısındayız” diye konuştu.

“Müracaatımızın olumlu olabilmesi için...”

Bu yıl yapılacak olan başvurunun olumlu sonuçlanabilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Bekir ATMACA, “ Fatsa’nın hinterlantında 7 ilçe var ve Fatsa’yla birlikte bu sayı 8 oluyor. Bu ilçeler Gürgentepe, Çamaş, Çatalpınar, Aybastı, Kabataş, Kumru, Korgan ve Fatsa’dır. Bu ilçelerde ki liselerden mezun olan öğrenci sayısı büyük bir yekun teşkil etmektedir.Biz geçen yıl ÖSYM başkanlığına Fatsa’da da sınav yapılması için başvuruda bulunmuştuk.Bunun için idari olarak bizler, siyasi olarak vekillerimiz uğraşmıştı ancak Ünye’nin 17 km uzaklıkta olduğu söylenerek Fatsa’da sınav merkezi açılamayacağı yönünde olumsuz sonuç aldık. ”Büyükşehir olmamız münasebetiyle önümüzde ki sene için tekrardan müracat yapmayı düşünüyoruz. Tabiki yapacağımız bu müracaatta alacağımız cevabın olumlu olabilmesi için milletvekillerimizin, üniversite rektörümüzün ve temsilcilerinin, mahalli idari yetkililerimizin, büyükşehir belediye başkanımızın ve ilçe belediye başkanımızın bu konuda birlik ve beraberlik olarak başvurumuzu yenilemeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Okullarımız müsait”

İlçemizde ki okulların durumunun sınav yapmaya elverişli olduğunu belirten Bekir ATMACA: “ Bununla ilgili önümüzdeki sene için çalışmalarımız olacak. Karar verecek olan ÖSYM’dir. İlçemizdeki okulların durumu sınav yapmaya gayet müsait. Amacımız çocuklarımızın yorulmadan Fatsa’da sınavlara girebilmesini sağlamaktır. Biz talebimizi yapacağız ve bu talebimizin arkasında durup takip edeceğiz. Yerel idarecilerimiz ve siyasilerimiz bu konuda daima yanımızda oldular ve olmayada devam edeceklerdir. Umarım önümüzde ki sene olumlu bir sonuç çıkar. Fatsa’mıza bu kazanımı sağlamış oluruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde