21 Mayıs 2024

“Fındığın olmaması satışlarımızı etkileyecek”

  • PDF

hst21.05.2014

2006 yılından bu yana faaliyette olan İnterbag Çuval ve Ambalaj sahipleri Sertan Abalı ve Murat Yıldırım, talep ve pazar sıkıntısı yaşamadıklarını fakat bu yıl fındığın az olması dolayısıyla çuval satışlarında azalma meydana geleceğini ifade ettiler.

Karadeniz bölgesinde ve Türkiye’nin bazı bölgelerinde başta çuval olmak üzere, bir çok ambalaj malzemesi pazarladıklarını ifade eden Sertan Abalı; “ Çuvalda yem, un, bakliyat ve fındık çuvallarına talep çok fazla. Bunun dışında köpük tabaklardan, bardak ve çatallara kadar hepsinin toptan ve perakende satışını yapıyoruz. Karadeniz Bölgesi genelinde toptan ve perakende yaptığımız ürün satışlarını, kendi aracımızla ulaştırıyoruz. Murat Bey ve ben olmak üzere iki ortağız ve üç tane çalışanımız var” dedi.

“Dönem dönem sıkıntı yaşıyoruz”

Yaptıkları satış karşılığında alacak tahsillerinde dönem dönem sıkıntılar yaşadığını belirten Abalı; “Her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de birtakım sıkıntılar var. Özellikle satış pazarlamada çok problem olmamasına rağmen, geri dönüşümünde problemler yaşadığımız oluyor. İnsanlar borçların sadık olmuyor ve ödemelerini yapmıyorlar. Tabi bu ülke genelindeki ekonomik sorunlardan da kaynaklı olabiliyor” dedi.

“Fındığın Olmaması Çuval Satışlarını Düşürecek”

Bu yıl meydana gelen don afetiyle birlikte fındığın olamaması dolayısıyla bizim satışlarımızı da etkileyecek diyen Sertan Abalı; “Geçen sene özellikle çuval satışlarımız çok iyiydi. Geçen yıl 2.5 Milyon adet civarında fındık çuvalı sattık, bu yıl tahminen 1 Milyon adete gerileyecek diye düşünüyoruz. Fındığın olmaması, bizide etkileyecek” diye konuştu.

“Bize ulaşabilirler”

Ambalaj ürünleri dışında Oveo Endüstriyel Led Aydınlatma Sistemleri Karadeniz Bölge Yetkilisi olduklarını da belirten Abalı; “Aynı zamanda 2013 yılından itibaren bir İstanbul firmasının Endüstriyel Led Aydınlatma Bayiliğini yapıyoruz. Led Armatürler şerit ledler gibi çalışmalar yapıyoruz. İsteğe bağlı özel ürünleri firmamızda ürettirebiliyoruz. Genelde ağırlığımız üretim yapan firmaların aydınlatma işlerini organize etmek. Yeni ama oldukça talep gören, görselliği mükemmel bir iş. Bu konu hakkında bilgi edinmek isteyenler yine bize ulaşabilirler” dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde