17 Mayıs 2024

“KALABALIK ÇOK SATIŞ YOK”

  • PDF

pz21.05.2014

 

Pazar yeri esnafı yaz döneminin başlaması ile pazara hareket geldiğini fakat bu hareketliliğin satışlara yansımadığından dem vurdu.

Kimi esnaf durgunluğu fındığın bu sene olmayışına ve bu sebepten dolayı insanların temkinli alışveriş yapmasına bağlarken, kimi de pazar yerinin mağaza ve alışveriş merkezlerine tercih edilmesine bağlıyor.

Pazarın oldukça kalabalık olduğunu fakat satışlarda bir durgunluk olduğunu belirten Fatsa Pazarcılar Dernek Başkanı ve pazarcı esnafı Kemal Çatalkaya; “Baktığımızda pazar geneli kalabalık görünüyor fakat insanlar şu an sadece bakmakla yetiniyor. Çünkü pazar fındığa endeksli işliyor. Fındık bildiğiniz üzere bu yıl ürün vermiyor ve vatandaşlar da alışveriş yaparken temkinli davranıyor” diye konuştu.

“Hem kaliteli hem uygun”

İnsanların mağazadan ziyade pazara gelip alışverişlerini uygun ve kaliteli yapmalarını öneren Kemal Çatalkaya; “ İnsanlara mağazaların daha avantajlı gelmesinin tek sebebi orada alışverişlerini kredi kartıyla yapma olanağıdır. Fakat ben burada tüm pazarcı esnafı arkadaşlarıma kredili satış ve taksit yapmalarını önerdim. Şu anda hemen hemen her esnafta bu uygulama mevcut. Pazar yerinde ihtiyaca göre her şey mevcut. Ürünlerimiz ise oldukça cazip ve kalitelidir. Örneğin herhangi bir mağazada satılan ürün aynı kalite ile bizde yarı fiyatına satılıyor” dedi.

“Ürün Çeşitliliğine Gidiyoruz”

Ara ara esnaflar olarak toplantı yaptıklarını ve müşteri taleplerinin ne yönde olduğu ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Çatalkaya; “ İnsanlar daha çok ürün çeşitliliği istiyorlar. Biz de her tezgahın ürünlerini değişik ve ürün çeşitliliği ile süslemeye çalışıyoruz. Şenliklerde ve festivallerde cazip fiyatlar ile kampanyalar yapıyoruz. Örneğin tişörtleri tek fiyat 5 lira yapıyoruz” dedi.

Fatsa’da müşteri çeşitliliğinin olduğunu ifade eden Çatalkaya; “ Fatsa müşteri potansiyeli olarak oldukça zengin bir bölge ve diğer ilçelerle bağlantısı olan bir yer. Vatandaşlara şunu söylemek istiyorum. Biz pazarcı esnafları olarak her zaman yanınızdayız. Her zaman kapılarımız açık, gelsinler alışverişlerini gönül rahatlığı ile yapsınlar” diyerek açıklamalarına son verdi.pzr21.05.2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde