21 Mayıs 2024

On Yıllık Deneyimli Eski Muhtar Mustafa Yoksuz:

  • PDF

mh21.05.2014

“Bir Muhtar Kendini Sevdirmelidir”

Kösebucağı Yavuz Selim Mahallesi eski muhtarı Mustafa Yoksuz, yeni seçilen ve göreve başlayan bütün muhtarlara başarılar diledi. 2004–2014 arasında yaptığı on yıllık muhtarlık görevinde edindiği tecrübeleri paylaşan Mustafa Yoksuz, 30 Mart’ta göreve başlayan muhtar arkadaşlarına bazı tavsiyelerde bulundu.

Yoksuz’dan Muhtarlara Altın Tavsiyeler…

On yıllık muhtarlıktan sonra yeniden aday olmayı düşünmediğini kaydeden Yoksuz, görevde olduğu süre içinde kendisini seçen vatandaşlarla birçok sorunun üstesinden gelmeyi başardıklarını söyledi. Bir muhtarın kendisini sevdirmesinin şart olduğunu belirten Yoksuz; “Muhtar arkadaşlarımızın buna azami derecede dikkat etmesi gerekir. Sevgi ve saygı görmeyen muhtarın başarılı işler yapabileceğini düşünmüyorum. Halktan olumlu bir karşılık görebilmek için muhtarın da yaptığı işi ve insanları çok sevmesi gerekiyor.”

“Bazen Muhtar, En Derin Uykusundan Bile Uyanmalıdır”

“Bir muhtar, yeri ve zamanı geldiğinde rahatından ve konforundan taviz vermeyi bilmelidir. İyi gününde, kötü gününde vatandaşının yanında olmalıdır. Bir vatandaşın sıkıntısı olduğunda en derin uykusundayken bile kalkıp, elinden geleni yapmalıdır. Eğer halk, her karşılaştıkları sıkıntıda muhtarın yanlarında olduğunu görürse, işte o zaman halk-muhtar ilişkisi arzu edilen düzeyde ilerlemeye başlar. O nedenle her muhtar, mahallenin sorunlarının yanı sıra vatandaşın içine düştüğü bir takım zorluklarla da ilgilenmek zorundadır.”

“On Yıl Boyunca Hep Halkımın Yanında Oldum”

“On yıllık muhtarlığımda iyi günde, kötü günde her zaman vatandaşlarımızın yanında oldum. O nedenle muhtarların resmi kurumlarla olan ilişkileri çok önemlidir. Bu anlamda oturup-kalkmayı, amirle-memurla konuşmayı çok iyi bilmeli ve insani ilişkilerine özen göstermelidir. Her evdeki hasta, muhtarı ilgilendirir. Mahallede olan her meclis, muhtarın içinde bulunması gereken meclistir.”

“Tüm Muhtar Arkadaşlara Başarılar Diliyorum”

“Dolayısıyla vatandaşın düğününde, cenazesinde veya sıkıntılı günlerinde hep yanında olmalıdır. Kadın-erkek, büyük-küçük, zengin-fakir demeden onların yanında olmak zorundadır. Askerden gelen, askere giden her bir insan muhtarın ilgi alanındadır. Bir muhtar görev alanındaki her fakir-fukarayı yakın takibe almalı ve onlarla her fırsatta ilgilenmelidir. Bunun yanı sıra bir muhtar kanunları ve yasaları iyi bilmelidir. Bütün muhtar arkadaşlarıma sonsuz başarılar diliyorum.” dedi.  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde