17 Mayıs 2024

TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR, FINDIK BAHÇESİNDE İNCELEME YAPTI

  • PDF

se05.05.2014

- TZOB BAŞKANI ŞEMSETTİN BAYRAKTAR:
- “ALAN BAZLI DESTEK ÖDEMELERİ DEVAM ETMELİ”
- “2015 DESTEK ÖDEMELERİ İVEDELİKLE YAPILMALI, ÇÜNKÜ ÜRETİCİNİN ZARARINI KARŞILAMAK İÇİN FİNANSMANA İHTİYACI VAR”

- Türkiye ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsettin Bayraktar, 30-31 Mart günlerinde yağan kar sonrası oluşan zirai don olayının verdiği zararları görmek üzere fındık bahçelerinde incelemelerde bulundu.
Beraberinde Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ziraat Odası Başkanları ile birlikte Ulubey ilçesi girişindeki fındık bahçesinde incelemelerde bulunan Şemsettin Bayraktar, zirai donun fındığı adeta ‘yaktığını’ söyledi. Don olayı sonrası fındık ağaçlarının ürün veremeyecek noktaya geldiğini kaydeden Bayraktar, alan bazlı destek ödemelerinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

“ALAN BAZLI DESTEK DEVAM ETMELİ”
Zirai don sonrası üreticinin zararını karşılamak üzere finansman desteğine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Bayraktar, “Hükümetten Alan Bazlı Desteğin devamını istiyoruz. (2015) Alan Bazlı Destek ödemelerinin ivedelikle yapılması gerekiyor. Çünkü üreticilerimizin şu an buna ihtiyacı var.Borçların yapılandırılması talepleri var üreticilerimizin. SGK borçlarının yapılandırılması talebi var. Primlerin düşürülmesi talebi var ve bir de 2090 sayılı kanunun revizyona ihtiyacı var” dedi.

“60 İLDE DON ZARARI ÇALIŞMASI YAPILIYOR”
Bu arada fındık bahçesi incelemelerinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, üreticilerin tarım sigortası yaptırmadığına dikkat çekti. Arzu, ”Görülüyor ki vatandaşlarımızın bir çoğu TARSİM sigortası yapmamış. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın TARSİM sigortasına daha fazla önem vermesi sağlanacaktır. Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda zirai don konusundaki çalışmalar sadece bu bölgeye özgü değil, halen 60 ilde don afeti ile ilgili çalışma yapılmaktadır” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde