17 Mayıs 2024

Aslancami yine Türkiye 1.si

  • PDF

asl14.05.2014

Bu Benim Eserim proje yarışmasında büyük bir başarıya imza atan Fatsa Aslancami Ortaokulu öğrencileri yaptıkları Zeykoranit adlı projesi ile Türkiye 1.’si oldu.

Türkiye final yarışmaları Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu´nda MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda KOCABIYIK tarafından törenle başladı.

Samsun bölgesinden kendi dalında birinci seçilerek Ankara final yarışmasına katılan Aslancami Ortaokulu 6/7/8 Mayıs tarihlerinde Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Şura salonunda proje standını yarışmaya hazır hale getirdi.

Ankara da çeşitli Üniversitelerden oluşan jürilere sunumlar yapıldı. MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda KOCABIYIK ve Daire Başkanları Aslsncami Ortaokulu  Zeykranit adlı projesini, Proje Danışmanı İbrahim ÇOBAN ve öğrenciler Abdulkadir ASLAN ve Kübra ASLAN dinleyerek beğenilerini sundular.

Samsun bölge yarışmasında birinci seçilerek ,Ordu ilinin tek projesi olan Zeykoranit adlı  projeyi ,proje danışmanı  ve aynı zamanda Aslancami Ortaokulu Müdürü İbrahim  ÇOBAN ve öğrenciler projelerini  Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu´nda sunumunu yaptıktan sonra yarışma sonuçları  8 Mayıs Perşembe günü açıklandı.

Aslancami Ortaokulu, Türkiyenin 81 değişik illerinden  gelen 100 finalist arasında kendi dalında Türkiye birincisi seçildi.
İki yıldır Bu Benim Eserim, Ankara TUBİTAK final yarışmalarına katılan ve geçen yılda Türkiye 1´incisi olan  Aslancami Ortaokulu´na yine Türkiye Finalinde 1´inci oldu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf ÜTÜ ile beraber, Aslancami Ortaokulu Müdürü İbrahim  ÇOBAN ve öğrencileri birincilik ödülünü Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI ‘dan aldılar.

MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda KOCABIYIK tebriklerini sundular ve öğrencilerimi yeni teknolojik gelişmeleri takip edebilmeleri için Bilim Teknik dergisine ücretsiz aboneliğini sağladılar.

Ayrıca,İlimizden Altınordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Korgan Tepealan Çok Programlı Lisesi 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finaline katıldılar.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde