03 Mayıs 2024

“Düşen fındık fiyatına müdahale edilmeli”

  • PDF

fyz12-2-2014Fatsa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Feyzi, düşen fındık fiyatlarını ve bu düşen fiyatlara müdahele edilmesi gerektiğini ifade etti.
Ali Feyzi yaptığı basın açıklamasında , "Son zamanlarda doların aşırı bir derece yükselirken, ne hikmetse dolar bazında sayılan fındığımızın fiyatı yükselmiyor, aksine düşüyor" şeklinde açıklamada bulundu. 
Fındık Komisyonu'nun kurulmaası gerektiğini vurgulayan Fatsa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Feyzi;"Öncelikle bölge milletvekillerimizden oluşacak bir fındık komisyonu olursa, fındığın ve fındıkla ilgili, bu komisyonda değerlendirilebir" dedi.
Açıklamalarına devam eden Ali FEYZİi "Dolar 2 lira ve hatta 1.90 lira iken, fındık 6.80 liraya çıktı. Bugün bakıyorsunuz dolar 2.35 kuruş olmuş ama fındık 6.80'den 6 liraya doğru düşmekte. Şimdi böyle bir adaletsizliğin olduğu bir ortamda, dolar çıkarken, benzin, mazot, petrolun tüm ham maddelerin fiyatı çıkıyor kısacası her şey yükseliyor ama ne hikmetse fındık fiyatı yükseleceğine düşüyor. Soruyorum; dolar düşerken, fındık fiyatlarının düşmesi gerektiğini bahane eden ihracatcımız, dolar çıkarken, çıkan fındık fiyatlarına doların farkını yansıtmıyor. Bunun önüne nasıl geçilebilinir. Ancak bölge milletvekilleri bu konuyu gündeme getirir. Fındıkla ilgili bir komisyon kurulur. Bu komisyon Tarım Bakanlığıyla istişare içinde olaraktan, fındığın sıkıntılı dönemlerinde, fiyatın bu şekilde yansımadığı sıkıntılı dönemlerde hükümet, fındığa TMO'nun kapısını açar ya da fiskobirliğe destek verir ve piyasandan 50 bin ton fındık alırsa; ihracatçı fındık fiyatına dövizin artışını ve talebin etkisini yansıtmak zorunda kalacaktır" diye konuştu

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde