03 Mayıs 2024

Ehl-i Beyt Sevgisi konferansına yoğun ilgi….

  • PDF

osman12-2-2014“Anadolu’nun Mayası:Ehlibeyt Sevgisi” konulu konferans büyük ilgi gördü.

Fatımatü’z Zehra Alevi Bektaşi Derneği tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Mayası: Ehl-i Beyt Sevgisi” konulu konferans Fatsa Belediyesi kültür sarayı konferans salonunda yapıldı. Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Osman Eğri'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa İlçe Müftüsü Hüseyin Can, Alevi dedelerinden Mesni Ergün ve Ayhan Ergün dedeler, Gürgentepe Belediye Başkanı Halis Baykara ve vatandaşlar katıldı.

Program Zakir Sinan Şahin deyişleri ile başladı, deyişlerden sonra Muharrem Çalkan’ın Kuran tilaveti ile devam eden Programın açılış konuşmasını Fatımatü’z Zehra alevi Bektaşi derneği yönetim kurulu başkanı Alirıza Güvenkaya; Ehl-i Beyt'i sevmek; Hz. Hasan'ı, Hz. Hüseyin'i, Hz. Ali'yi, Hz. Fatıma'yı, Hz. Peygamber'i sevmektir; dolayısıyla Hz. Allah'ı sevmektir. Allah sevgisi, bunlarla beraber devam ettiği müddetçe çok daha kuvvetli, sağlıklıdır. Tarih boyunca büyük şairlerimiz bütün eserlerini bu sevgiyle, bu muhabbetle donanmış şiirleriyle açarlar.

Hz. Ali, Hz.Fatıma’yı Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan'ı çok iyi anlamamız lazım. Onların hutbelerini iyi bilmemiz lazım. Onların yaşamını, ahlakını kendi hayat tarzımıza eğer tatbik edebiliyorsak, düzenlediğimiz bu programlar da amacına ulaşmış olacaktır.

Başkan Güvenkaya konuşmasını; Hak Kuran ve Ehlibeyt yolundan bizleri ayırmasın, Kevser ırmağının başında cümlemize cem eylesin dedi.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Osman Eğri ise; Peygamber Efendimiz, Alemlere rahmettir. Kur’an-ı Kerim’in adı da rahmet. O’nun evladı da rahmet. Rahman ve Rahim olan Allah, Rahmet olan Allah, şefkatin sahibi Rabbimiz; bütün müminlere şifa ve rahmet olan kitabını; eğer Allah’tan bir rahmet vermemiş olsaydı, kalbi katı olsaydı insanlar etrafında dağılır giderlerdi diye buyurarak, rahmet ve şefkat peygamberine gönderdi, Cibrili emin vasıtasıyla. Rahmet ve şefkat peygamberi, Ehl-i Beyt’in rahmet olmasıyla ilgili bakın şöyle buyuruyor; Ehl-i Beyt’im, gökteki yıldızlara benzer. Gökte yıldızlar nasıl gökyüzünün emniyetidir, eğer yıldızlar gökyüzünde kaybolursa gökyüzü fesada uğrar. Benim evladım, Hasan soyundan gelen şerifler, Hüseyin soyundan gelen seyitler; Evlad-ı Resul, onlar yeryüzünün emniyetidir. Ne zaman yeryüzünden onlar kalkar, kıyamet kopar. Kıyamete kadar Ehl-i Beyt devam edecektir. Lanet yezidi anan yok, anlatan yok; fazileti yok çünkü. Bütün güzellikler, değerler Ehl-i Beyt’te. Niye; adları bile güzel. Hasan, güzel; Hüseyin, güzelcik. Evet rahmettir onlar. Niçin rahmettir? Çünkü şöyle söylüyor Hakk’ın Habibi; Eğer bir toplulukta iyilikleri emreden, kötülükleri ise insanlardan uzaklaştıran, insanları bu konuda uyaran, sakındıran; benim evladımdan seyit olan bir kimse yoksa o toplulukta hayır yoktur. Evlad-ı Resul, bulunduğu mekanı şereflendiren, orayı bereketlendiren insanlardır. Ehl-i Beyt’in bu kadar rahmet olmasının sebebi, Rahmet Peygamberi’yle adeta bütünleşik olmasındandır. Bir Hadis’te Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: ‘Ali ile ben bir ağaç gibiyiz. Bir ağaçtanız. Ben bu ağacın köküyüm.’ Ağaç köksüz yaşayamaz. Muhammed Mustafa’sız Ehl-i Beyt’in ne kıymeti var? Biz onun hakkı için seviyoruz ve ondan ayırmıyoruz Ehl-i Beyt’i. ‘Bu ağacın gövdesi ise Ali ve Fatıma’dır. Dalları, budakları Hasan ve Hüseyin’dir. Yaprakları ise Ehl-i Beyt’i seven ümmet-i Muhammed’dir. Kim o yapraklara ve ağacın bir yerine dokunursa Allah ona Muhammed Mustafa’nın ve evladının şefaatini nasip eder’ buyuruyor dedi.

Konferansa yoğun ilginin olduğu görüldü.knferans12-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde