03 Mayıs 2024

Şener : Fındık Fiyatı Milli Meselemizdir

  • PDF

fndk12-2-2014AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fındık fiyatında son günlerde yaşanan düşüş ile ilgili Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Fevzi başkanlığında gelen heyet ile görüşme yaptı. Şener, fındık fiyatında yaşanan düşüşte üreticilerin mağdur olmaması için çalılma yapacaklarını söyledi. AK Parti Ordu Milletvekilleri Mustafa Hamarat ve Fatihan Ünal'da toplantıda hazır bulundu.

Fındığın bölgenin can damarı olduğunu söyleyen Şener, "Hükümet olarak bugüne kadar her zaman üreticimize sahip çıktık. Gerek destek ödemeleri gerekse Kırsal destekleme kapsamında üreticilerimizi bugüne kadar hep destekledik. Bundan sonraki süreçte yine üreticilerimizi korumak görevimiz olacaktır. Fındık fiyatında yaşanan bir düşüş var. Fındık serbest piyasada işlem gören bir ürün olduğu için bu işin içinde olan Fatsa Ticaret Odası Başkanı Eli Fevzi bey'in başkanlığında bir heyet ile toplantı yaparak fiyatların yukarı çıkmasını nasıl sağlarız o konuda görüş alış verişinde bulunduk."dedi. 

Fındık fiyatlarının hak ettiği yerde olmasını sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız diyen Şener, "Hiç kimse tedirgin olmasın. Fındık fiyatlarının normal seyrine dönmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı ile de görüşmeler yaparak bu meselenin Milli bir mesele olduğunu gündeme getirdik. Fındık fiyatının en kısa sürede normal seyrine dönmesini sağlamak öncelikli görevimiz olacaktır."diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde