03 Mayıs 2024

“Beni en fazla heyecanlandıran proje...”

  • PDF

anly29-1-2014Fatsa Beldiye Başkanı ve AK Parti Fatsa Belediye Başkan adayı Hüseyin Anlayan, yeniden adaylığının açıklanmasından sonra gazetemize verdiği özel röportajında “Daha büyük bir yükün altına girdiğimin bilincindeyim” diyerek kendisini en fazla heyecanlandıran projeyi açıkladı.

10 yıılık belediye tecrübemizden sonra, partimiz üçüncü beş yıl için beni aday yaptı diyen Anlayan, “Başbakanımızın ifade ettiği şekliyle ustalık dönemi için yola devam ediyoruz. Bu aşamada bize destek veren tüm milletvekillerimiz, partimizin bütün yetkili organları, teşkilat mensubu arkadaşlarım ve bilhassa da kamuoyundan bize destek veren çok değerli hemşerilerimizin hepsine teşekkür ediyorum.

Daha büyük bir yükün altına girdiğimin bilinciyle, daha ağır bir sorumluluk üzerime yüklenmiştir. Bu sorumluluğun farkındayım. İnanıyorum ki Fatsa’da güzel bir şeçim çalışması ile, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı en iyi bir şekilde anlatarak; köy köy, mahalle mahalle gezip vatandaşlarımızla düşüncelerimizi paylaşarak seçim kampanyamıza başlayacağız.” dedi.

Anlayan “Önümüzdeki şeçimde inşallah bize güvenen hemşerilerimizi, partililerimizi ve sayın başbakanımızı mahcup etmeyeceğiz. Ben bu sürecin hem partimize hem Fatsamıza ve tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Önümüzdeki günlerde AK Partinin adayı olarak şeçim kampanyasına başlayacağız, ama inşallah seçimi kazandığımızda herkesin belediye başkanı olacağız. Seçim kampanyası boyunca diğer aday adayı arkadaşlarımızla birlikte tüm hemşerilerimizi kucaklayarak seçim çalışmalarını beraber yürüteceğiz. Bizim gönlümüzde ve kalbimizde kimseye küskünlüğümüz ve dargınlığımız olamaz. Bundan sonra ki süreci birlik ve beraberlik içerisinde götürmeye devam edeceğiz. Ben diğer aday adayı arkadaşlarıma da anlayışlı tavırlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz bireysel dava peşinde değil; ülkemiz ve Fatsamız için hizmet davası peşindeyiz. Bu yüzden ayrı gayrımız söz konusu olamaz” vurgusunda bulundu.

“Şehrin hiçbir bölgesini birbirinden ayırmadık”

“Biz 10 yıl boyunca vatandaşlarımızın beklentisi doğrultusunda hizmet vermeye çalıştık. Alt yapısından üst yapısına, şehrin hiçbir bölgesini birbirinden ayırmadan, imkanımız ve yetkimiz ölçüsünde, gece gündüz çalışarak hayata geçirmeye çalıştık. Su, kanalizasyon, park, bahçe gibi belediyemizin asli görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Asli görevlerimizi en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalıştık.

“50 km’yi geçen kanalizasyon hattı yaptık”

Mesela açmış olduğumuz 16 tane yeni su kuyusu, bugün Fatsamızda 10 sene boyunca su sıkıntısını yaşatmayacaktır. Bunun haricinde kanalizasyon hatları projesi bizden önceki dönemde başladı ve kurumda süreklilik esas diyerek aynı projeyi devam ettirdik ve bizim dönemimizde bitti. Borcunuda biz ödedik. Böylelikle Fatsa’da 50 km’yi geçen kanalizasyon hattı yaptık. Bugün şehrimizin %99’una yakın bölgesinde imar planına uygun olarak altyapımız tamamlanmış durumda.

10 senede sadece mahallelere yaptığımız çocuk parkları sayısı 51 adettir. Tabii ki bunun daha fazlasına ihtiyaç vardır. İnşallah bunuda yapmaya devam edeceğiz.”

“Mevcut yeşilliğin üzerine kat kat fazlasını kattık”

“10 sene boyunca binlerce ağaç diktik, on binlerce gül, yüzbinlerce mevsimlik çiçek diktik. Fatsa’mızın mevcut yeşilini muhafaza ederek daha fazla yeşillendirmeye çalıştık. 10 sene önce ilk seçildiğimizde muhalet bize hazır ilave bişey beklemiyoruz hazır çimleri kurutmasa yeterli bizim için demişlerdi, biz 10 senede mevcut yeşilliğin üzerine kat kat fazlasını katarak Fatsa’mızı daha da yeşillendirdik.”

“Hayal diye alay edilen projeleri hayata geçirdik”

“Bununla birlikte birçok kişi bize inanıp destek verirken, bazı muhalefet kesimininde bize inanmayıp , bizimle hayal diye alay ettiği projeleride hayata geçirdik. Bunlardan bir tanesi elekçi ırmağı sandal sefası projesidir. Elekçi ırmağının içerisi tamamen dolu iken ve çevresinde hiçbir çevre düzenlemesi yokken biz bu projemizi hayata geçirdik. Buna benzer bir çalışma da Bolaman ırmağında başladı. O da kısa sürede tamamlanacak inşallah”

“Ordu’nun tamamına yapılan asfalt kadar Fatsa’da asfalt yaptık”

“Fatsa’da yerel iktidarın koltuğuna oturduğumuzda mahalleler, çamur ve çoraktan geçilmiyordu, ilk dönem yaklaşık 250 bin metrekare parke yol çalışması yapmıştık. Tabiki bu yeterli değildi. 2009 seçimlerinde bir çok mahalleye seçim çalışmasına gittiğimizde çamurdan şikayet eden vatandaşlarımıza, inşallah bir sonra ki seçimde buraların çamur sorununu konuşmayacaksınız diye söz vermiştik. İlk dönemki parke’nin üzerine 2. dönemimizde 125 kilometre asfalt yol yaptık. Bu asfaltın 83 kilometresi imar planında sıcak asfalt, 42 kilometresi imar planı dışında ki mahallerimizde ki kapmala asfalttır. Geçen seçimde çamur olarak konuşulan yerlerin %99’u çamurdan kurtulmuştur. Asfalt yolda Ordu’da bir rekor kırdık. Fatsa tarihinde yapılan yollardan kat kat fazlası bizim dönemimizde yapılmıştır. Çok iddialı bir laf olacak ama Fatsa’nın belediye tarihinde yapılan toplam yolların tamamının çok fazlasını biz son 4 senede yaptık. Hayali değil rakamlarla birlikte konuşuyorum. Bu rakamları ilerleyen günlerde kamuoyuna sunacağım.

Asfalt şantiyesi bizim için çok büyük bir proje idi. Asfalt şantiyesi projesini hayata geçirerek 2010 yılında asfalt çalışmalarına başladık. Bu Fatsa için çok büyük bir şanstır. Ordu’nun tamamına yapılan asfalt kadar sadece biz bu dönemde Fatsa’ya Fatsa Belediyesi olarak asfalt yaptık.”

“Yeni meydan Fatsa’nın yüz akı”

“Onun haricinde hükümet konağı önüne yapılan yeni meydan şehircilik anlamında Fatsa’nın yüz akı olmuştur. Bu meydan kısa süre önce hem Cumhurbaşkanı, hem de Başbakan ağırlamıştır. 30 bine yakın insanın miting alanı olarak kullandığı bir meydana Fatsa kavuşmuştur. Bu da bizim için önemli bir projedir.”

“1500’e yakın program gerçekleştirildi”

“Kültür Sarayı yapacağız dediğimiz zaman birçok kişi zihninde burayı canlandıramamıştı bile fakat buğün geldiğimiz noktada 1500’e yakın program burada gerçekleştirildi. Bu programlar Fatsa’nın her kesimine hitap eden şekilde gerçekleşmiştir. Kültür Sarayı hizmet amaçlı yapılmış bir yerdir. Fatsa’da yapılan etkinlikler kültür sarayı ile birlikte 3 kat artmıştır. Burası sosyal ve kültürel hayata katkı anlamında ev sahipliği yapmıştır ve yapmayada devam edecektir. Budan sonrada inşallah önümüzde ki dönemde sosyal belediyecilik anlamında ki çalışmalarımız farklı boyutta devam edecektir.

“Bir yılda 50 bin kişi hizmet aldı”

Spor Kompleksi projesi diye tabir ederken çoğu kişi bizden halı saha bekliyordu. Biz orada özellikle yüzme sporunu ön plana çıkarttık. Şuana kadar spor kompleksinden 50 bin kişi hizmet almıştır. Bu şunu gösteriyor ki doğru bir proje kabul görüyor. Spor kompleksine Ordu’nun bütün ilçelerinden, hatta Giresun’dan ve Samsun’dan gelenlerin olduğu bir spor kompleksi kazandırdık.

“Biz oraları ticari amaçlı değil hizmet amaçlı yaptık”

“Kültür Sarayının ve Spor Kompleksinin bana karını zararını soruyorlar. Biz oraları ticari amaçlı değil hizmet amaçlı yaptık. Eğer spor kompleksine 50 bin kişi girdiyse, kültür sarayında 1500 tane program gerçekleştiyse biz kar etmişiz demektir. Bizim karımız hizmettir. Yaz ve kış sezonunun yoğunluk farkı olduğu için kısmi bir maddi zarar söz konusu olabilir , fakat kış mevsiminde zarar söz konusu değildir. Yaz ve kış aylarında ki yoğunluk farkları nedeniyle kar ve zarar birbirini amorti ediyor. Şimdi kar etmek için fiyatlara zam yapsak, zarar ediyor diye bize muhalefet edenler şimdide vatandaş pahalı fiyatlardan dolayı buraları kullanamıyor diye muhalefet ederler. Buralar kar-zarar hesabı yapılacak bir KİT değildir. Buralar hizmet amaçlı yapılmış yerlerdir. Buraların kar zarar hesabı kullanılma miktarına göre değişir. Bu manada kültür sarayımızda, spor kompleksimizde kar etmektedir.”

“Harikalar diyarı projesi Orta Karadeniz Bölgesinin en büyük park projesi olacaktır”

“Önümüzde ki ustalık döneminde de inşallah vatandaşlarımız bizleri tercih ederse Fatsa’mıza kazandıracağımız birçok proje var.

Bunlardan bir tanesi Cumhuriyet Meydanı projesidir. Bunun hayata geçmesi önümüzde ki dönemde bizim için önemlidir. Çöp yerinin rehabilitesi bitip oraya harikalar diyarı diye nitelendirdiğimiz park projesi Orta Karadeniz Bölgesinin en büyük park projesi olacaktır. Benim için manevi anlamı çok büyük olacak olan sokak hayvanları için hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi projemizide hayata geçireceğiz. Toptancılar ve galericiler sitesi projemizde belirli bir aşamaya geldi. Yine kapalı pazar yeri projemiz daha önceki dönemlerde çok konuştuk fakat yer konusunda pazar esnafıyla mutabakat sağlayamamıştık, fakat şuanda projemizi hazırladık. Bu dönemde kapalı pazar yerini gıda maddeleri ve giyim odalarının önderliğinde beraber yürüterek yunus emre köprüsünün yanında 10 dönümlük alana yapacağız. Bunların yanında kalem kalem sosyal projelerimizide ilerleyen günlerde açıklayacağız.”

“Hayalimde kentsel dönüşüm ve estetik şehir projesidir var

“Önümüzdeki dönemde beni en çok heycanlandıran proje ve en çok hayalini kurduğum proje; şehircilik anlamında kentsel dönüşüm ve estetik şehir projesidir. Şehir merkezimiz eski ve çarpık yapıların çok olduğu bir yer. Sırt sırta vermiş, hava ve ışık almayan binaların kendilerini yenilemesi çok zor olduğu için hükümetimizin çıkarttığı kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte Fatsa’da kentsel dönüşüm başlayacak. İnşallah yakın zamanda bununda müjdelerini vereceğiz. Fatsa’da bölgesel kentsel dönüşümler başlayacak. Şehircilik bakanlığıyla birlikte ortak çalışmalarımız devam ediyor. Estetik şehir bunun en önemli kısmıdır. Bundan sonra yapılacak olan her binada estetik ve dış cephe ararken eski binalarında sıvasız ve boyasız ne kadar bina varsa cadde cadde, etap etap, sahil caddesinden başlayarak boya ve sıvasını yapacağız. Sıvasız ve boyasız evlerin boyanmasıyla birlikte renagarenk bir şehir yapacağız. Böylelikle estetik şehir çalışması başlatacağız. Bir grup mimar arkadaşımız bunun çalışmasına başladı. Bunu da görsel olarak paylaşacağız. Görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için hep birlikte kampanya çalışması başlatıp bunu hayata geçireceğiz. Bu söylediklerimiz genel projelerdir. Her mahallenin ihtiyacı olan hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Köylerimiz ve beldelerimiz ciddi anlamda hizmet beklemektedir. Büyükşehirle birlikte belde ve köylerimiz ciddi anlamda hizmetler alacaktır” şeklinde ifadelerde bulunan Hüseyin Anlayan yapacağı projeleri gazetemize açıkladı.

Bu dönemin inşallah partimiz için, bölgemiz için hayırlı olmasını talep ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandıran Hüseyin Anlayan’a özel röpartaj için gazetemiz sahibi Yavuz Selim ESER ve Sorumlu Yazı İşleri ve Haber Müdürü Emre ESER olarak teşekkürlerimizi sunuyor; seçim çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde