03 Mayıs 2024

Gençler Uğur Mumcu’yu ve Ali Gaffar Okkan’ı unutmadı

  • PDF

mydn29-1-2014Bir grup genç Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümü hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla Fatsa Cumhuriyet Meydan’ında bir araya gelerek kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

 Fatsa Cumhuriyet Meydanında toplanarak kitap okuma etkinliği gerçekleştiren gençler yaptıkları basın açıklamasında;

“Baskı, irtica ve cemaatleşmenin arttığı, cumhuriyet ve devrimlerin zayıflatılmaya ve bitirilmeye çalışıldığı, mafyaların hüküm sürerek elim cinayetlere imza attığı kara bir dönemde bütün bu olanlara karşı parlayan iki yıldız; Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan… Meslekleri farklıydı, yüzleri, sesleri, yürüyüşleri farklıydı belki ama yolları, fikirleri, izleri aynıydı. Döneminin irticai faaliyetlerine, faili meçhul cinayetlerine, perdeler arkasında kalan kirli pazarlıklarına ışık tutan, Mustafa Kemal Atatürk’ ün yılmaz bir savunucusu olan ve halkına hizmet eden bir gazeteciydi Uğur Mumcu. Belki de faili meçhul bir suikasta uğramasının nedenleriydi bunlar… Ve Ali Gaffar Okkan… Halkına hizmet eden, yasadışı örgütlerden ve onların kara ideolojilerinden vatanını koruyan, birçok baskı gördüğü halde yürüdüğü yoldan sapmayan cesur bir polis. İşte bütün bunlarda bu şerefli polisin faili meçhul cinayetinin nedenleri… Bu kanlı suikastlara imza atan, Mustafa Kemal Atatürk’ ün şerefli yolundan ve bu yolda hizmet eden her neferden korkan katiller ve onların azmettiricisi durumundakiler onların bedenlerini bizden almış olabilirler. Ama unutmamalılar ki onların fikirleri Mustafa Kemal Atatürk’ü önder edinmiş her neferin içinde yaşayacak ve onlar gibi niceleri daha bu vatana hizmet etmek üzere yetişecektir.
               Bugün bu iki cesur yüreğin bedenlerinin aramızdan ayrılışını anmak ve bu kanlı suikastları bir kez daha kınamak için yüce Atatürk’ ü önder edinmiş gençler olarak Fatsa Meydanı’nda toplanıp, anma etkinliğimizi gerçekleştirdik. Ve bundan sonrası için Atatürk ilke ve devrimlerinin, cumhuriyetin, laik devlet anlayışının düşmanları ve gericiler iyi bilsinler ki Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yürüyen ve cumhuriyete sahip çıkarak onu yüceltecek neferler tüm yurtta olduğu gibi Fatsa’ da da vardır ve onların kara emellerine ulaşmalarına izin vermeyeceklerdir” şeklinde basın açıklamasında bulundular.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde