03 Mayıs 2024

“Ne başka siyasi partiye destek veririz ne de onlarla birlikte hareket ederiz”

  • PDF

kcn29-1-2014Fatsa Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Koçan kısa bir süre içerisinde Fatsa Belediye Başkan Adayını açıklayacaklarını belirterek; 40 yıldır değişmeyen Saadet partisi ve milli görüş çizgimizden ödün vermeyerek; düzgün ve seviyeli siyaset anlayışıyla yerel seçim sürecini devam ettireceğiz” dedi.

“Kimin ne yapmak istediği belli değil”

Fatsa’da siyaset çok farklı, kimlerin ne yapmak istediği belli değil. Kimler nasıl bir siyaset yolu izleyeceği belli değil diyen Koçan, “ Herkes birilerini nasıl yanımıza çekeriz hesabı yaparak siyaset yapmaya çalışıyor. Bizim siyasetimiz 40 yıldır değişmeyen bir çizginin üzerinde olduğu için Saadet Partisi ve milli görüş camiası olarak yine aynı çizgide yolumuza devam etmekteyiz. Bizim buradaki siyasi amacımız; Fatsamız için yapılması gereken ne varsa onu yerine getirmek, insanlarımızı hayra teşvik etmek, insanlarımızın sıkıntılarını ortadan kaldırabilmek ve bunun için var gücümüzle çalışmaktır. Taktir edersiniz ki bizim siyasetimizin birinci kuralı ahlak ve maneviyattır. Biz tamamen Allahın rızasını kazanmak için siyaset yapan insanlarız. Tabi bu noktada bizim işimiz diğer siyasi partilere göre zor olabilir ki fakat bizde elimizden gelen tüm gayret ve çabayı yüce mevlam’ın hidayetiyle insanlarımıza aktarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Milli Ekonomi Modeli Benimsenmeli”

Son günlerde yaşanan ekonomik konjonktür üzerine değerlendirmelerde bulunan Koçan; “Recep Tayyip Erdoğan’ın Fatsa’ya gelip de faiz lobisi aynı kelimeyi söylemesi çok dikkat çekici. Tabi ki faiz lobisi dünyayı sömüren bir lobidir. Özellikle Yahudiler içerisinde bir şey vardır. Kendileri için faiz tamamen yasaktır, haramdır kendileri kesinlikle yapmazlar ama diğer insanları sömürebilmek için bu faizi başkalarının üzerinde yaparlar ve bu insanları sömürürler. Dolayısıyla faiz lobisinin kucağına düşmemek için milli bir ekonomi modelini alıp ona göre davranmak zorundayız” diye konuştu.

“Önümüzdeki günlerde adayımızı açıklayacağız”

Adaylık sürecinin devam ettiğini belirterek ilerleyen günlerde Saadet Partisi Fatsa Belediye Başkan Adayının açıklanacağını ifade eden İsmail Koçan: “Fatsa’da Belediye başkan aday adaylarımız arasında geçtiğimiz günlerde Yakup ERTÜRKMEN arkadaşımızı kamuoyuna duyurmuştuk. Yine son dönemlerde Selim BECİOĞLU ile görüşmemiz oldu. Hatta bu güne kadar aday adaylığını açıklayacaktı fakat birtakım sebeblerden dolayı açıklamada bulunamadık. Tabi bizim şu anda aday adaylığı ile ilgili Ahmet TOPALOĞLU ile ilgili bir diyaloğumuz var. Fakat Ahmet beyin birtakım rahatsızlığından dolayı pürüzler ortaya çıktı. Kısacası Saadet Partisi Fatsa Belediye Başkan Adayını önümüzdeki günlerde açıklayacaktır” dedi.

“Rüşvet alan da veren de mel’undur ”

Adayımızı açıkladıktan sonra seçim politikamız tamamen yerel ve düzgün siyaset adına kurulu bir siyaset olacaktır diyen Koçan; “Dolayısıyla biz daha önce söylemiş olduğumuz gibi aynı şeyi söylüyoruz. Biz ne başka siyasi partilere destek veririz ne de onlarla birlikte hareket ederiz. Kesinlikle böyle bir amacımız, böyle bir niyetimiz yok. Bizim statümüzde halk tektir iki tane olmaz. Yine Erbakan hocamızın tabirini kullanmak istiyorum. ‘ Türkiye’de iki tane parti vardır. Biri Saadet Partisi biriside diğerleri’ derdi. Bunu özellikle yılbaşında gördük. Yılbaşı akşamı, Ordu Belediyesi CHP’li yılbaşı akşamını havai fişeklerle kutladı, Ünye’de kutladı, Fatsa’da diğer AKP’li belediyelerde kutladı. O zaman AKP ile CHP arasında ne kadar bir fark var ki? Baktığımız zaman Ordu Belediyesi de borç batağında, Fatsa belediyesi de Ünye Belediyesi de… Birbirleri ile ne fark var ki?

Çünkü milli ekonomiyi kendilerinde benimsemedikten sonra bu Belediyedeki maddi sıkıntılar hiçbir zaman ortadan kalkmayacaktır. Bizim milli görüş camiası olarak insanların hayrına çalışacağımız bir hareket olacağından dolayı özellikle 94 yılında milli görüş belediyeciliğinin ilk yapmış olduğu iş “Rüşvet alan da veren de mel’undur ” levhasını belediyenin ilk girişine asmaktır. İnşallah bu seçimde de o tabelalar tekrar asılacaktır ve insanların kişilere göre muamele değil de tamamen insancıl bir muamele ile herkese eşit muamele ile belediyecilik anlayışını yeniden Türkiye’ye kazandıracağız” şeklinde konuştu.

“Sıkıntılı dönemler bizleri bekliyor”

17 Aralık ve sonrasında ki yaşanan olaylar üzerine değerlendirmelerde bulunan Koçan; “Ortada sıkıntılı bir süreç var. Cemaat diyor ki hükümet devleti soyuyor, rüşvet yiyor, talan ediyor, dolandırıyor. Hükümet de aynı şekilde diyor ki devletin içerisinde bir paralel yapılaşma var algı operasyonları var devletin içerisine sızma operasyonları var diyor. Ben şimdi soruyorum. Eğer bunlardan herhangi bir tanesi doğru ise, gerçekten bizi sıkıntılı dönemler bekliyor. Gerek hükümetin dediği, gerek cemaatin dediği ikisinden birisi doğru ise sıkıntılı günler bizi bekliyor. Çünkü her ikisinin itamları da kötü itamlar. Birisi yolsuzlukla diğeri paralel devlet ve algı operasyonları ile itam ediliyor. Ayakkabı kutusu vs. yargı sürecinde. Yargı süreci bitmeden çok fazla bir şey söylemenin mümkünatı yok. Biz eksik bilgilerden kaynaklanan bir şeyler söylemek istemiyoruz. Yargı süreci tamamlandıktan sonra her şey ortaya çıkacak ama bugün yargıdaki yapılan operasyonlara baktığımız zaman sanki devletin yargısı da birilerinin parmağının üzerindeymiş gibi oynatılıyor. Çökeltilmiş bir yargının devamında sağlam bir yargının olma şansı yok. Adaleti sağlayamadığın zaman devlet kurarsın ama nereye kadar. Erbakan hocamızın yine bir sözü vardı. “Bu işler çoluk çocuk işi değil” derdi. “Kafanızı gözünüzü yarmadan geri gelin” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Fatsa halkının desteğini bekliyorum”

Fatsa halkının desteklerini beklediğini ifade eden İsmail Koçan; “Ben Fatsa’mızı çok seviyorum. Ülkemi çok seviyorum. Bütün Müslüman din kardeşlerimi çok seviyorum. Yaratılanı yaratandan ötürü çok seviyorum. Saadet partisi Fatsa’da en güzel çalışmalarını yapıyor. En kısa zamanda Belediye Başkan adayını açıklayıp startını verecektir. Fatsa halkımız bizlere bu konuda desteklerini esirgemesinler. Onların hak ettiği bir belediye düzenine biz talibiz. İnsanların aklına şöyle bir şey gelmesin. Yok olmamak için belediye başkanı çıkardılar. Kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Biz seçimleri kazanmak için meydanlara çıkarız. Var gücümüzle çalışır sonucu da cenabı Allahtan bekleriz. Sabırlı bir şekilde çalışıp en güzel oylarımızı alarak eğer milletimiz bizi teveccüh gösterip Belediye Başkanlık mazvatasını verirse en güzel şekilde de yönetime talip olacağız inşallah. “Rüşvet alan da veren de mel’undur ” tabelasını asmak ilk işimiz olacaktır. Adam kayırma işini tamamen ortadan kaldırmak olacaktır. Milli görüşün tek temsilcisi vardır o da saadet partisidir. Ben milli görüşçüyüm deyipte Saadet partili olmayana kimse irtibat etmesine gerek yoktur. Bu konuda Erbakan hocamı kullanmaya gerek yok. Bize çok şey kazandırdı bu yüzden ufak tefek şeylerde adının kullanılmasını hoş bulmuyoruz” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde