03 Mayıs 2024

Atatürkçü Düşünce Derneği Uğur Mumcu’yu Andı

  • PDF

add29-1-2014Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD)Fatsa Şubesi tarafından gerçekleştirilen program çerçevesinde Araştırmacı - Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerini anma programı yapıldı.
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Fatsa Şube binasında düzenlenen anma etkinliğine Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, CHP Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi, CHP Fatsa Belediye Başkan Adayı Ulvî Suvarioğlu, CHP Fatsa İlçe Teşkilâtı ve ADD üyeleri katıldı. 
Araştırmacı - Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerini anma programında bir konuşma yapan ADD Fatsa Şube Başkanı Kemal Erken, "Bundan 21 yıl önce Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarınca katledilen sevgili Uğur Mumcu, 'Bir Kişiye yapılan haksızlık, bütün topluma karşı işlenmiş bir suçtur' diyordu. Oysa bugün değil 1, yüzlerce insan haksız ve hukuksuz gerekçelerle içerdeler. Üstelik Başbakanı'nın ifadesiyle, ayarlanmış hâkimlerin ve savcıların oluşturmuş olduğu mahkemelerin verdiği hükümlerle. Yargının bağımsız olmadığı, hukukun üstünlüğünün içselleştirilmediği toplumlarda, demokrasi ve adaletten söz edilemeyeceği açıktır" dedi.
Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'da yaptığı konuşmada "Sevgili Uğur Mumcu'nun aramızdan ayrılalı 21 yıl oldu ama biz onu ilk günkü acısını içimizde taşıyoruz. Asla onu unutmayacağız. Onun düşüncelerini unutmayacağız. Cumhuriyete, demokrasiye bağlılığını unutmayacağız. Tabi onun güzel bir sözü var, 'Biz daha cesaretli olmalıyız ki, başarabilelim.' Şuan içinde olduğumuz durumu hepimiz çok yakından görüyorsunuz, biliyorsunuz. Nasıl bir tehdit altında olduğumuzu hepimiz farkındayız. Onun için Uğur Mumcu'nun bize bıraktığı mirasa sahip çıkıp, inşallah hep birlikte başaracağız" diye konuştu.ad29-1-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde