16 Mayıs 2024

Fatsa Belediyesi 10 Yılda 5 Bin 20 Ağaç Dikti

  • PDF

sra10-10-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan serada yaptığı inceme sonrasında yaptığı açıklamada görevi geldikleri 3 bin 480 gün içerisinde 5 bin 20 tane ağaç, 882 bin tane de mevsimlik çiçek dikimi yaptıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan Serada yaptığı inceleme sırasında Ziraat Mühendisi Mustafa Özkan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
“Sera Yeşil Alanlarımızın Mutfağı”
Serada park bahçe ekibi ve ziraat ekibinin sahada yeni alanların düzenlemesini, mevcut alanların bakımını yaparken aynı zamanda da mutfakta yıl boyunca farklı çalışmalar yaptıklarını belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Bugünlerde arkadaşlarımız kışlık mevsimlik çiçeklerin hazırlıklarını yapıyorlar. Hem dışarıdan satın alıyoruz, hem de burada kendi imkanlarımızla ciddi manada çiçek ve bitki peyzaj bitkisi üretiyoruz ve yetiştiriyoruz ve bunları parklarımıza dikiyoruz. B
u şekilde Fatsa’mızın yeşil alanlarını artıracak çalışmalar yapıyoruz. Bu zamana kadar yeşil alanda peyzaj adına ne kadar bitki diktik, bunu kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Çünkü Fatsa’nın her tarafında bu tür çalışmalar yapıldığı için hepsi bir alanda olmadığı için belki hepsi farklı idrak ediliyor olabilir. Ben o sebeple bu bilgileri kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” dedi.

 

“3 Bin 480 Günde 5 Bin20 Ağaç Dikmişiz”

Göreve geldikleri 2004 yılından bugüne kadar 3 bin 480 gün geçtiğini ifade eden Başkan Anlayan, “Yani 10.cu yılımızı tamamlamamıza 6 aydan az bir zaman kaldı. Dolayısı ile göreve geldiğimiz günden bu yana 3 bin 480 gün geçmiş ve 3 bin 480 gün zarfında Fatsa Belediyesi olarak Fatsa’nın muhtelif parklarına, kaldırımlarına, yollarına ve yeşil alanlarına diktiğimiz ağaçlarımız var. Çalı formu çiçeklerimiz ve güllerimiz var, mevsimlik çiçeklerimiz var. 3 bin 480 günde Fatsa'ya toplam 5 bin 20 tane ağaç dikmişiz. Bunlar boy ağaçlar, boyu bir buçuk metrenin üzerinde olan ve gittikçe büyümekte olan ağaçlar. Fatsa bizim göreve geldiğimiz zamandan itibaren 5 bin 20 tane ağaç kavuşturulmuş yani bir günde 2 ağaç dikmişiz. Bu ağaçların içerisinde çınar, selvi, akça ağaç, ağaç ligstrum, top akasya, erguvan, at kestanesi, sedir, leylandi, ladin, süs evi süs elması palmiye paldovya, katalpa, zakkum, kuş ağacı, ıhlamur, gül ibişim, gül hatmi, defne, salkım söğüt, tahnal, oya ağacı, kriptomia, çam gibi çeşitler den oluşan toplam 5 bin 20 tane aç dikmişiz. Bunlar elimizde sayılı ve kayıtlı olan ağaçlarımız. Birileri çıkar da nerede bu ağaçlar derse, erinmezlerse tek tek sayabilir. Çünkü biz bunları tek tek sayarak tespit ederek vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu 5 bin 20 adet diktiğimiz ağacın haricinde birde boya gitmeyen çalı formu bitkilerimiz var günlerimiz var bunun da sayısı 57 bin 260. Bugüne kadar parklarımız da, yollarımızda yeşil alanlarımızda muhtelif yerlerde 57 bin 260 tane çalı formu çiçekli ve çalı formu bitkiler dikmişiz. Ayrıca şu anda yaptığımız gibi mevsimlik çiçekler kışın ayrı mevsimlik çiçekler yazın ayrı mevsimlik çiçekler dikiyoruz. Bunların çoğunu da burada üretiyoruz” diye konuştu.
“882 Bin Mevsimlik Çiçek Diktik”
Şu ana kadar 882 bin tane mevsimlik çiçek diktiklerini belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Bunlar Fatsa’nın daha yeşil olması adına yapılan çalışmalardır. Bu çalışmayı park bahçe ve ziraat ekibimizle beraber yapıyoruz. Bu hizmet artacak eksilmeyecek ve devam edecek. Bunun belli bir kısmını kendi kurduğumuz serayla yaparak işin maliyetini düşünüyoruz bu güzelliğin Fatsa'ya hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. sr10-10-2013sera10-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde