05 Mayıs 2024

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi: “ Fındığın Katili Olmayın”

  • PDF

fyz4-9-2013Pazara yaş fındığın indirilmesi konusunda üreticiyi uyaran Ali FEYZİ yaptığı basın toplantısında vatandaşları uyardı.

Havaların sıcak olduğu bu günlerde üreticinin fındığını iyice kurutması gerektiğini belirten Ali FEYZİ: “ Fındığın katili olmaya gerek yok. Pazara yaş fındık indiği sürece fiyatlarda düşüş meydana gelecektir ve buda üreticinin cebine olumsuz yansıyacaktır” dedi.

Açıklamalarına devam eden Ali FEYZİ: ”Geçen hafta fındık manavlarına yapmış olduğumuz ziyarette yaş fındıkla karşılaşdık. Üreticimiz fındığını iyice kurutmalıdır ve öyle satmalıdır. Eğer üretici fındığını kurutmayıp pazara yaş olarak süremeye devam ederse fındığın katili olacaktır. Bu yüzden ürününü seven, malının değerini bilen, milli ekonomiye zarar vermek istemeyen fındığını pazara kurutup getirmelidir” dedi.

Fındık fiyatı düşüşün gecici olduğunu belirten Ali FEYZİ: “Üreticinin panik yapmasına gerek yoktur. Piyasaya birden aşırı derecede fındık inmesinden dolayı fiyatlar düşmüştür. Bu fiyat düşüşü sunidir. Fındık fiyatları zamanla eski düzeyine gelip kendini toparlayacaktır” diye konuştu.

Herkes Kendi İşini Yapmaladır

Ziraat odaları fındığın fiyatıyla uğraşacağına; fındığın kalitesiyle ilgilenirlerse daha iyi olacaktır diye açıklama yapan Ali FEYZİ: “ Ziraat odaları her fiyata düşük fiyat diyor. Üreticiye fındığını pazara indirme diyor. Ziraat odaları bu açıklamalarııyla fındığını pazara indirmeyen üreticiyi madur etmiştir ve üreticilerde 5,80’den fındığını satmak zorunda kalmıştır” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde