05 Mayıs 2024

Ahmet MUSAPAŞAOĞLU: “ Fındık Fiyatı 8 TL.’yi Görür”

  • PDF

musp4-9-2013İlçemiz fındık tüccarlarından Ahmet Musapaşaoğlu: “ Üretici fındığını pazara hemen indirmez ise mahsülünü daha yüksek fiyattan satar”dedi.

Gazetemize açıklama yapan Musapaşaoğlu: “Üretici fındığını kurutur kurutmaz pazara indiriyor. Şuanda fındığın piyasa arzı çok yüksek. Depolarımızda boş yer kalmadı. Aldığımız fındığı mağazaya dökmeye zaman bulamadan direk fabrikaya gönderiyoruz. Fabrikanın ve ihracatcının belirli bir ihtiyacı var. İhtiyaç fazlası fındık olduğu zamanda ister istemez fındığın fiyatı düşüyor.

Fiyatın düşüş sebebi üreticinin fındığını birden pazara indirmesidir. Piyasada arz fazlası fındık olduğunda fiyatlarda doğal olarak aşağıya iniyor. Tabiki ilerleyen zamanlarda fındığın fiyatı tekrardan yükselişe geçecektir.

Bizim bu yılki görüşlerimiz fındığın 7,50 – 8,00 TL’yi bulacağı yöndedir. Eğer üretici fındığını pazara hemen indirirse şuanda olduğu gibi 6 – 6,50 TL arası fındığını satar. Ama birden indirmeyip fındığını bekletirse fındığın fiyatı yükselir ve üreticide daha yüksek bir fiyattan mahsülünü satmış ve kar etmiş olur” dedi.

Fındık üreticisine tavsiyelerde bulunan Musapaşaoğlu: “Üretici fındığını güzel kurutsun, fındığı naylon çuvala koymasınlar, rutubetli yerde bekletmesinler ve fındığın değerini bilsinler” dedi.msp4-9-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde