05 Mayıs 2024

CHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi Birol Tutkan “Sökülen Taşlar Nereye Gidiyor”

  • PDF

birol4-9-2013Fatsa Belediyesi Meclis Üyesi Birol Tutkan, sökülen yol taşları ve asfalt yapımı, yakılan su saati hakkında Fatsa Belediyesi tarafından cevaplandırılmak üzere yazılı soru önergesi verdi.
CHP'li Meclis Üyesi Tutkan, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

BELEDİYE   BAŞKANLIĞINA - FATSA

SÖKÜLEN YOL TAŞLARI VE ASFALT YAPIMI, YAKILAN SU SAATİ HAKKINDA SORU ÖNERGESİ

1. Kentimiz şehir içinde daha önceki yıllarda döşenmiş olan ve kullanılabilir olduğu halde sökülen taşların yerine acil olmamasına rağmen başlatılan asfalt yol yapım çalışmaları Fatsa Belediyesi tarafından günümüzde yürütülmektedir.

Sayın Belediye Başkanı;

A) Asfalt döküm birim fiyatı (tonu) Fatsa Belediyesi'ne kaç TL'ye mal olmaktadır?

B) Sökülen yol taşlarına daha önce ödeme yapan vatandaşlarımızdan asfalt yol için yeniden belediye tarafından "yol katılım payı" toplanacak mıdır?

C) Sökülen ve halen kullanılabilecek olan taşlar, ne yapılacaktır?

D) Kentimize gelecek doğalgaz ile birlikte, yapılmakta olan bu asfalt yol zarar görüp maliyet artışına neden olmayacak mıdır?

E) Çoğunluğunu asfalt yol yapımında kullanmak için İller Bankası'ndan ve özel bankalardan istenmiş olan 20 milyon TL civarındaki altyapı kredisinin tamamını 2014 belediye seçimlerine kadar harcamayı düşünüyor musunuz?

2. Kentimizde faaliyet gösteren bir işletme tarafından kullanılan 4.900 ton suyun karşılığı olan yaklaşık 24 bin TL'lik borcun Fatsa Belediyesi'ne ödenmediği, ödenmemesi için de su saatinin yakılarak imha edildiği ve başkan olarak sizin de bu konuda bilginiz olduğu iddia edilmektedir.

Sayın Belediye Başkanı;

A) Kentimizde bir işletmenin su borcundan kurtulmak için su saatini yakarak imha etme girişiminde bulunmuş olduğu iddiası doğru mudur?

B) Eğer bu iddia doğru ise, su saatinin yakılarak imha edilmesi için belediye tarafından bir teknik analiz raporu hazırlanmış mıdır?

C) Eğer su saati yakılmış ise aynı adresteki işyerine yeni bir su saati takılmış mıdır?

D) Belediye başkanı olarak bu konudan sizin de haberiniz olduğu iddiası doğru mudur? Eğer doğru ise bu konuda herhangi bir işlem başlattınız mı?

 

            Yukarıda belirtmiş olduğum sorulara yazılı yanıt vererek tarafımın ve değerli Fatsa halkının bilgilendirilmesi için gereğini arz ve rica ederim.

Birol TUTKAN

CHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde