05 Mayıs 2024

Şener, Balıkçılara Bereketli Av Sezonu Diledi

  • PDF

snr4-9-2013AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Yalıköy Balıkçılar Kooperatifini ziyaret ederek yeni sezonda bereketli ve ağların dolu olduğu bir av sezonu diledi.

Deniz'de av yasağının bitmesi ile birlikte Karadeniz'e açılmak isteyen Yalıköy'lü balıkçılar, şiddetli rüzgar ve yağmur nedeni ile öğle saatlerinde denize açıldı.

Sabah Yalıköylü balıkçıları ziyaret eden Şener, sezonun bereketli olmasını dileyerek ağlarını hazırlayan ve teknelere bakım yapan balıkçılar ile sohbet etti.

Yalıköylü Balıkçılar adına sezon öncesi bilgi veren Mustafa Mollaoğlu, "Elverişsiz hava şartları nedeni ile geceleyin ava çıkamadık. Yağmur ve fırtınanın kesilmesi ile balığa çıkacağız. İyi bir sezon bekliyoruz. Ordu balıkçılarının yaşadığı derinlik yasağı sınırı olan 24 metrenin 10 kulaç yani 18 metreye düşürülmesini istiyoruz. Ordu kıyılarında bir kaç kilometre açıkta 10 metre derinlik varken, diğer Karadeniz şehirlerinde ise bir kaç yüz metre de 24 metre derinliğe ulaşılıyor. sahil kıyısında gezen balıkları avlayamıyoruz. Sürüler genelde sahil de geziyor ama biz avlayamıyoruz. Bu konuda yardımcı olmanızı istiyoruz."dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ise, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ilgili konu ile ilgili bir görüşme yapacağım ve sizlerin dilek ve şikâyetlerinizi ileteceğim. Bizde Karadenizli, Ordulu balıkçılarımızın bol kazançlı bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz. Bir kaç gündür süren yağış ve fırtına nedeni ile balıkçılarımız kısmetlerini bugün arayacaklar. Bereketli bir sezon olması tüm milletimizin dileğidir. Balık sezonu ile vatandaşımızda ucuz balık yiyecektir."diye konuştu.

Balıkçılar sezonun başlaması ile Lüfer, çinekop, mezgit, istavrit ve hamsinin bol olmasını beklediklerini söyledi.senr4-9-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde