05 Mayıs 2024

Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin CAN: “Kuran Kurslarımızı Müftülük Binasına Taşıyacağız”

  • PDF

muftu28-8-2013Geçtiğimiz hafta pazartesi günü yeni görevine başlayan Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can:” hizmetlerimiz itici değil; kapsayıcı ve birleştirici olacak” dedi.

Gazete olarak ziyarette bulunduğumuz Hüseyin CAN: “33 yıldan beri bu görevin içerisindeyim. Korganlıyım. Geçtiğimiz hafta Fatsa’da göreve başladım. Bundan sonra ki süreçte rabbim ömür verdiği sürece bu görevi arkadaşlarımızla birlikte yürüteceğiz” dedi.

Hedeflediği plan ve projelerden bahseden Hüseyin CAN: “İlk olarak ilçemizde eksik ve ihtiyaç görülen sorunların tespitini yapacağız. Daha sonra ilçemizde ki cami olmayanlar mahalleleri tespit ederek o mahallelerde dernek oluşturarak cami yapımını sağlayacağız.

Müftülük binamız yeni bir bina ve bu binamız bize bir velinimettir. İlk olarak merkez camilerde ki kuran kurslarımızı müftülük binasına taşıyacağız. 7,8 sınıflık bir kurs açacağız. Böylelikle Orta büyük camiyi rahatlatmış olacağız. Kuran kurslarını müftülük binamıza taşıyarak cemaatimizi rahatlatmak istiyoruz. En azından Bayram ve Cuma namazlarında kuran kurslarının olduğu alanlarda cemaatimiz rahat rahat ibadet yapılabilsinler” dedi.

Açıklamalarına devam eden Hüseyin CAN: “Konferans salonumuz ve misafirhanemiz yapılanma sürecinde. Yakın bir zamanda onlarıda faaliyete geçireceğiz. Sonrasında halka yönelik programlar ve seminerler düzenleyeceğiz.

Kuranı Kerim-i anlamak için Arapça bilinmesi şarttır. Bu yüzden bu konuda uzman bir arkadaşımızı görevlendirerek Arapça kursu açacağız.

Ayrıca Hizmet İçi Eğitim Kurslarıda açacağız. Sadece namaz kıldırmak hizmet değildir. Cemaatle iç içe olup sohbet etmek, istişareler ve toplantılar yapmak için hizmet içi eğitim kurslarımızı yaygınlaştıracağız” dedi.mftu28-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde