05 Mayıs 2024

“Yeni Nesil; Organik Tohumu Tercih Etmeli”

  • PDF

tohum28-8-2013Pazartesi Pazarında tohum satan Muhammet Mahir : “ Yeni nesil organik tohum kullanmalı ve kendi ürününü kendi üretmelidir.” dedi

12 yıldır tohum işiyle uğraşan ve kendi tohumunu organik olarak kendi üretip satan Muhammet Mahir; her kesimden insanın, özellikle gençlerin organik tohuma önem göstermesi gerektiğini belirtti.

Uzun yıllardan bu yana ailecek tohum üretimiyIe uğraşan Muhammet Mahir; tezgahında bulunan ıspanak, marul ,maydonoz , lahana, bezelye, pırasa tohumlarının hepsinin kendi imalatı olduğunu söyledi.

Muhammet Mahir yaptığı açıklamada: “Bu tohumlar bahçesi olan herkesin kendi yetiştirip mahsül alabileceği tohumlardır. Müşteri bu tohumu bir kere alıcak ve sonra kendi tohumunu kendi imal edecek. Özellikle yaşlı insanlar bu tohumlara rağbet gösteriyor.

Tohumculuğu 20 yıl boyunca annem yapmış şimdide ben yapıyorum. Eski nesil insanların tohuma olan talebi cok iyi. Fakat yeni nesil fazla bilmiyor.

Şunuda belirtmek istiyorum ki bu tohumları para kazanmak amaçlı satmıyoruz. Kiminin parası kiminin duası. Bizim amacımız; yeterki insanlar organik tohum kullansınlar ve sağlıklı beslensinler” dedi.

Tohum ekiminin nasıl yapılacağından bahseden Muhammet Mahir: “ 15 gün önceden ekilecek yer hazırlanır. Topak dinlendirilir. Dinlenen toprağın üzerine hayvan gübresiyle birlikte tohumlar savurulur. Savurduktan sonra tırmıkla sadece üzeri kazılır. Tohum ekildikten 10-12 gün sonra mahsül topraktan çıkmaya başlar” dedi.

Yeni nesil genç insanlara seslenen Mahir : “Herkes kendi bahçesine organik tohumlar eksin ve kendi ürününü kendisi üretsin.” söyleminde bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde