05 Mayıs 2024

Kurtoğlu: “Fındığı Pazara Geç İndirip Fiyatın Yükseleceğini Beklemek Yanlıştır”

  • PDF

recep21-8-2013İlçemiz fındık tüccarlarından Kurtoğlu Ticaret sahibi Recep KURTOĞLU : “FINDIĞI PAZARA GEÇ İNDİRİP FİYATIN YÜKSELECEĞİNİ BEKLEMEK YANLIŞTIR” dedi.

Kurtoğlu gazetemize yaptığı özel açıklamada : “İlk olarak esnafa ve üreticiye sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte hem üreticinin hem alıcının para kazanasını temenni ediyorum” dedi.

Üreticinin temkinli davrandığını söyleyen Kurtoğlu; “Bu sezonun fındığı pazara inmeye başladı. Fakat vatandaş bu yıl fındığın az olmasından dolayı ve birazda fiyat beklentisinin yüksek olmasından dolayı geçen seneye göre daha temkinli davranıyor.

Başlangıç fiyatı fabrikalarda 6 TL iken biz şuanda fındığı fabrika fiyatlarının üzerinde 6,20 TL’den alıyoruz. Vatandaşın mevcut fiyatın yükseleceğine dair beklentisi var. Ancak şu bilinmelidir ki; satıcının fındığı piyasaya erken ya da geç indirmesi uzun vadede fiyatı yükseltmez. Fiyatı yükseltecek olan piyasanın mala olan ihtiyacı bu ihtiyaca olan talebi ve esas etken rekoltedir. Erken ya da geç olsun sonuçta bu fındık alıcının elinden geçecektir. Bu yüzden ürünün pazara er veya geç inmesi uzun vadede fiyatı etkilemez. Rekolte tahmini yapanlar 500 – 600 bin arası olduğunu söylediler. Geçen yıla göre rekolte azdır. Bu da doğal olarak fiyatların yükselmesine vesile olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Recep Kurtoğlu yaptığı açıklamada fındık üreticisine bir de tavsiyede bulundu.

“Üreticimiz güvenli insanlarla alışveriş yapsınlar. Vadeli işlemlere yönelmesinler, fındığı pazara geç indirmesinler, çünkü ‘fındığı ne kadar elde tutarsan o kadar iyidir’ mantığı doğru değildir” dedi.

Temayüllerin dışında sıra dışı açıklamalarda bulunan Kurtoğlu “Fiyatı belirleyen etkenlerin başında arz talep dengesi rol oynar. Bunu da fındığa ihtiyaç duyan sektörler belirleyecektir.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde