05 Mayıs 2024

Fatsa İskelesi Gemilere Kapatılsa...

  • PDF

iskele21-8-2013Balık tutmak için yüzlerce kişinin geldiği, sahile gezmeye çıkan vatandaşların ve ailelerin gezme alanı haline gelen iskele, vatadaşların uğrak yeri oldu.

İskelede bulunan vinçlerin dışarıya alınması ve zeminin düzgünleştirilmesiyle birlikte insanların daha fazla rağbet göstermeye başladığı Fatsa iskelesi gemilere kapatılırsa acaba ne olur...?

Fatsa İskelesinde Deniz Yıldızı isimli tezgahında balık malzemeleri satan Serdar ALTUNER ile yaptığımız söyleşide farklı konulara değindik ve bu konu üzerine beyin fırtınası gerçekleştirdik.

İskele’de vinç operatörlüğü yaptığını belirten ve gemi olmadığı zamanlar iskelede balık malzemeleri satan ALTUNER : “ Bilindiği üzere önceden iskelenin durumu perişandı. Belediyemiz bu duruma el attı ve burayı güzelleştirdi. İskelenin güzelleşmesiyle birlikte, razaman döneminde iftardan sonra insanlar gezmek ve hava almak amaçlı iskeleye akın etmeye başladılar. Ayak alışkanlığı oluşmaya başladı ve bu artarak devam etti. Bizde buraya ufak taburler koyarak gelen vatandaşlarımıza çay servisi yapmaya başladık. İnsanlar buraya ailesiyle birlikte gelip hoşça vakit geçiriyorlar. Bazı vatandaşlarımızın küfürlü konmuşmasından dolayı iskeleye bayanlar gelmeye çekinirdi, ailesi ile gelen rahatsız olurdu. Biz bu durumu engellemek için küfürlü konuşmak yasaktır pankartları astık. Bu pankartlarla farkındalık yarattık ve çokta etkili oldu. Şuanda tüm aileler ve bayanlar rahatlıkla gelip oturuyorlar ve balık tutuyorlar. Görüldüğü üzere burası çok güzel ve huzur verici bir yer.

İskelemizin tek handikapı burada çöp kovalarının ve el yıkama lavabosunun olmamasıdır. Gün içinde iskeleye yüzlerce insan girip çıkıyor. İnsanlar çöp kovası bulamayınca çöplerini denize atıyor. Belediyemizden buraya lavabo yapmasını ve çöp kovaları koymasını rica ediyoruz” dedi.

Fatsa İskelesinin gemilere kapatılıp; mevcut Fatsa Limanının büyütülerek, gelen gemilerin limanda yük boşaltmasının daha elverişli olabileceğini belirten ALTUNER : “ Tabiki bu söylediğim imkanlara ve yapılacak projelere bağlı. Belki uzun dönemde böyle bir proje hayata geçirilebilir. Limanımız büyütülüp geliştirilirse ve ilçemize gelen tüm gemiler orada yük boşaltırlarsa, iskelemiz sadece halkı açık olmuş olur. Böylelikle sadece insanlar gelip balık tutabilir, tekne balıkçılığı geliştirilebilir, yat turları koyulup koylarımıza ve adaya turlar düzenlenebilir, buraya ufak çapta insanların faydalanabileceği cafeler koyulabilir ve canlı müzikler yapılabilir, belki turizme açılabilir vs. çok çeşitli etkinlikler oluşturulabilir. Tabiki bunları yapmak kolay değil, yerel yönetimlerin gerçekleştireceği projelere bağlı. İnşallah ilerleyen yıllarda İskelemiz için bu tarz projeler ortaya koyulabilir” söyleminde bulundu.iskle21-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde