20 Nisan 2024

BÜYÜKŞEHRİN AĞAÇ HASSASİYETİ

  • PDF

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER’İN GİRİMLERİYLE BELEDİYE BÜNYESİNE KAZANDIRILAN AĞAÇ SÖKME MAKİNASI İLE AĞAÇLAR KESİLMEDEN İSTENİLEN YERE TAŞINABİLECEK

Ordu’da yeşil ekonomiyi başlatarak doğa dostu çalışmalarla takdir toplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni bir ağaç sökme makinasını belediye bünyesine kattı.

 
Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordulu ustaların emekleriyle yapılan ağaç sökme makinasına ilave olarak hidrolik tertibatlı döner tip ağaç sökme ve dikme makinası alındı.
 
Ağacı sökerek olduğu yerden başka bir yere nakletmenin bir can kurtarmak olduğuna dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 ilçeye çağrıda bulunarak, “Herhangi bir yerde ağaç varsa bunun yerini değiştirmek istiyorsanız ve meydanlarınıza dev gibi kocaman ağaçları koymak istiyorsanız ağaç sökme makinalarımız emrinizde” dedi.
 
“BU BİR CAN KURTARMAKTIR”
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ağaçların en önemli varlıklarımızdan olduğuna dikkat çekerek ağaç sökme makinasının herkesin hizmetine açık olduğunu belirtti.
 
Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Ağaç sökme makinası aldık. Bir tane yapmıştık. Bunu kendi mühendislerimiz yapmıştı. Onu geçen yıl kullandık. Yüzlerce ağacı, orman mühendislerinin kesin dediklerini dahi kesmedik söktük. Böylece hem ağacı kurtardık hem zaman kazanmış olduk. En az 30 sene kazandık. Şimdi kendi yaptığımız makinanın bir büyüğünü yapacaktık ancak zaman geçirmemek adına uygun bir fiyatla bir makine aldık. 
 
19 ilçemizde herhangi bir yerde ağaç varsa, bunun yerini değiştirmek istiyorsanız meydanlarınıza dev gibi kocaman ağaçları koymak istiyorsanız orman mühendislerinin ‘çok sıkışık kesin’ dediklerini bile oradan alıp istediğiniz yere dikebilirsiniz. Bu bir can kurtarmaktır aslında. Nasıl ki insan canı bizim için önemliyse ağaç da önemlidir. Bitkiler de önemlidir. Bu da en kıymetli varlıklarımızdan bir tanesi. Hem bizim yaptığımız hem de satın aldığımız ağaç sökme makinası emrinizde”
 
3 TONLUK AĞACI SÖKÜP HASSAS OLARAK YERLEŞTİRME YAPIYOR
 
Ağaçların kesilmesini önleyip kolayca yer değiştirmesini sağlayan makine, 2,3 metre genişliğinde 1,55 metre derinlikte 60 santim yarıçapındaki 3 ton ağırlığındaki ağacı sökebildiği gibi ağacı söktüğü yerden alıp başka alana nakliye edebiliyor. 4 bıçaklı, 360 derece dönebilen hidrolik tertibatlı döner tip ağaç sökme ve dikme makinasının başka bir alana hassas olarak ağacı yerleştirme özelliği de bulunuyor.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde